.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, November 18, 2009

Nasi goreng dan Pie Epal Polaris....

Semalam puasa ganti...
1st day..
Pastu bukak pose dengan nasi goreng sayur...
Banyak sayur dari nasi...
Ada udang and sosej italian...
Sebab aku allergic dengan sos tiram... so, no sos tiram in my diet..



Terliur tak? Nampak best kan? Memang best pun...


Pastu, tgk Apple Fuji terbiar je 4 beradik dalam peti tu, so aku plan nak buat apple pie... Tapi since kat rumah sewa ni takde alat sangat, aku guna je kulit popia sebagai ganti pastri...So, sape-sape yang malas nak uli pastry dough, boleh la buat apple pie ikut cara saya.. Nama dia kite kasi gempak sikit... Polaris Apple Pie.



Ni inti dia... kite potong dadu epal 4 beradik tu... pastu masak secawan gula dengan mentega sampai perang, then kita bubuh setengah cawan air panas.... pastu baru kite masukkan epal tu... lepas tu boleh la bubuh sedikit lemon juice and cinnamon powder secukup rasa.. dah pekat berkilat, tutup api dan sejukkan...

Then, masukkan dalam kulit popia... lipat macam popia la.. walaupun dia sebenarnya apple pie... Then, goreng... Sedap wooo....

Pastu kite boleh bawak gi makan kat ofis ramai-ramai...



Selamat menjamu selera ye kawan-kawan...


P/S: Abang Khairil kat ofis puji Polaris Apple Pie macam McD. Hehe.... Tak riak, cuma publish pujian...

No comments: