Thursday, December 10, 2009

Alam Medic Sek.7 Shah Alam

Malam tadi, setelah batuk selama 23 hari, turun berat sebanyak 2kg, tak selera makan, kena bebel oleh my abe ku saye and my FRIEND, saya pun mengambil langkah drastik lagi bijak untuk ke klinik...

'dyg, temankan org ke klinik sblm pergi beli jeans, boley?'

'boley aje... tak sihat eh?'

'batuk manja-manja je... tapi dah 23 hari....'

'uih, bahaya tuh... ok, nanti orang ambil lepas isyak...'

tapi kan, dah setengah jam lepas isyak, dayang tak datang lagi....
tiba-tiba....

'eg, kereta orang tak hidup ni. tunggu kejap eh....'

instinct dah bisik yang bukan-bukan dah... jadi ke tak, jadi ke tak...

finally, 9.35pm, saya dan dayang pun ke Alam Medic...

dan dapat 4 colorful pills.... comel sangat... sayang nak telan...

'kita makan kat kedai sebelah nak? macam best je ada live band...'

saya pun tertarik hati mendengar syor dayang.... angguk-angguk je sebab tak sihat kan.... tak boleh cakap banyak...

'ni kedai bandi amuk tau....' Saya rasa teruja... Live band pulak nyanyi lagu lama-lama yang best...

saya order nasi goreng kerabu and teh o limau panas... dayang cuma order tembikai suam...

best.... nasi goreng dia sangat best...

sape yang belum pernah try, saya cadangkan ke restoran bandi amuk... tak rugi makan kat situ. cashier dia pun comel sangat.... hehe....


No comments: