Wednesday, December 23, 2009

Hari ini....

Hari ni ajak Irah and Ana gi makan kat luar. Sebab nak beli kek untuk K yang dah terlepas beberapa hari bestdaynya....

Kitorang makan kat restoran Jayati... Seksyen berapa eh? Lupa plak... Tapi makanan kat situ sangat sedap. Ase nak ambil semua lauk... Banyak variety ok... Sampai tak tau nak pilih yang mana. Last-last aku ambil lauk sambal goreng jawa, taufu masak taucu, rendang daging, kacang panjang goreng dengan udang, kuah kari... Taka menyesal ok. Rasa dia sangat superb.

Tengah-tengah makan, aku cuit Irah... Eh, En. Salleh la...

Pastu En. Salleh pun senyum kat kitorang, kitorang pun balas la senyuman dia. Bersedekah ok...

Pastu aku pun bisik kat Ana... Apa barang En. Salleh kalau takat senyum je, kalau tak belanja....
Bisik ok... Bukan cakap kuat-kuat. Dah la sambil bisik tu aku tutup mulut dengan tangan.

At the end....

Tadaaaa....

Waiter ensem yang bagi resit tadi datang...

"Maaf ya, saya nak ambil balik resit ni."

"Kenapa?"

"Sebab orang u dah bayar kan?" Sambil tangan tunjuk kat En. Salleh...

Allamak... malunya.. Aku confirm dia tak dengan aku cakap tadi... Tapi setelah dibelanja, kami tersipu-sipu... Segan la pulork.... hehe...

Tapi...

Orang berbudi, kita berbahasa....

Jangan pulak orang berbudi, kita kurang hajar ye kawan-kawan...

So, kitorang bangun dan senyum kat En. Salleh sambil mengucapkan, TERIMA KASIH YA EN. SALLEH....

Kalau tau ada orang nak belanja, aku belasah ambil lauk banyak-banyak tadi. Hehe...

Tak pe la... for the last time... Kan, En. Salleh....

No comments: