Thursday, December 24, 2009

Sorry to say...

1.19 pm....

my handset was ringing....

my old friend was calling...

and he is a boy....

Me: Hello

He: Hello, tengah buat apa? Baru bangun tido ke?

Me: Hello! Kat ofis ni... Tade buat pape... Just SMSing my abang. (Ayat berlapik bertujuan untuk mengisyaratkan saya tak mahu diganggu.)

He: Oooo....

Tit tit... SMS dari abang.

Me: Jap eh.. (Tit tot tit tot... Balas SMS AbeKuSaye)

ME: Hah, apa dia tadi?

He: Hmm, kenapa? Ada kerja ke?

Me: Tade la...

He: Eleh, cakap je la balas msg abang.... (Sudah tau lagi mau tanya ka...Ada riak2 marah berbunga-bunga di hati kala ini)

Me: Ya. Kenapa?

He: Tade la... Dah makan ke?

Me: Tak lagi. Malas nak keluar. Dah kirim kat kawan...

He: Oooo... Makan kat mana?

Me: Tak tau la dia makan kat mana. Kirim aje... Tak tanya pulak tadi.

He: Hmmm... Egie makan kat mana?(Ayyo... I tak keluar, mesti la makan dalam ofis... Kena gitau every single detail ke?)

Me: Kat ofis la... Kan dah cakap tak keluar...

He: Oooo...Ni dah mandi ke belum?

Wush!!!! Darah mendadak naik ke kepalaku dan mendidih di situ.... Ini sudah lebih... Itu pantang tok nenek aku tu....

Me: K la, bz.. Tuuuutttttttttttttttttttt.................. (Butang merah kutekan tiba-tiba tanpa rasa bersalah.)


Sorry to say my dear friend.... That was a STUPID QUESTION!!!!

Saya di ofis, tengah bekerja, he already knew that, tapi tanya soalan dah mandi ke belum? OMG... Mencabar iman ok... Di kala hormon tak berapa stabil ni... Tak de modal nak cakap, tak yah call. Nnt kan bajet merajuk mau dipujuk... Urgh!!! Geli anak tekak....

3 comments:

firus andaman said...

wah, asz rasa asz suka sngt bc y nie

egie polaris said...

tq...

tp still wondering apa yg asz suka tu...
hehe...

Bandicruz said...

hm, sian dia. bglah chance kat dia...maybe dia tgh blur tu...layan je, ckp kat dia owh sy tgh mandi la ni ke..hehe