Monday, January 25, 2010

Civil servants

Hari ni saya betul-betul menyampah.

Civil servant...

Hebat sangat ke dapat jadi civil servant?

Kenapa mereka sangat la action tak bertempat. Suka pandang orang bawahan sebelah mata, macam la kitorang ni lulusan darjah enam. Kami di double standard kan... Sangat menyakitkan hati.

Saya sangat menyesal join bengkel ini. Bila kami sangat tidak diendahkan. Pandai ajak, tapi tak pandai layan. Mentang la kami ini belum ada kerja. Jangan ingat kami ni kuli. Saya sangat menyampah.

Saat ini, saya mula rindu CCMF... Working environment yang bagus, pekerja yang bagus, ketua yang bagus, collegues yang bagus... Sangat rindu... Bila saat-saat macam ni la saya mula memasang angan untuk kerja di sektor swasta atau pun GLC'S... Tak mau kerja kerajaan... Takut saya pun tend to be sombong tak bertempat... Macam la hebat sangat jadi civil servant... Staf bergred 17 pun pandang kami cam tak de mata... Macam kan dorang hebat snagat berpelajaran tinggi, berpengalaman luas... Woah, sangat sakit hati... Saya bukan nak minta mereka datang sembah cium kaki, tapi boleh tak tolong treat kami secara adil seperti kami layan Floor Manager kt ofis dulu... Sikit pun mereka tidak di double standard kan... Kalau tak caye, tanya Ida, pekerja Indon di ofis dulu on how we treat her.......

Esok saya nak cari alasan tak nak datang ofis... Lantak engkau la. Ingat saya kebulur sangat nak santap makanan free... Dah la tak sedap, layan kami cam sampah lak tu... Buat la report tu sorang-sorang...

Urgh...

.:SIGH:.

No comments: