Wednesday, January 6, 2010

keluar dari mulut BUAYA

Hari ni merupakan hari ke 4 saya di ofis baru. Masih dalam proses membiasakan diri dengan suasana kerja warga kerajaan. Mula-mula lapor diri di sini, saya hanya diam memerhati. Dan sedikit merungut dalam hati . Bukan niat saya mahu mengkritik. Tapi working environment di sini memang sangat menyesakkan dada saya. Mungkin mereka tiada kerja untuk dibuat di awal-awal tahun ni. Tapi jangan la membising, keluar tak tentu hala dan the worst is SMOKING IN OFFICE. can you imagine that? Yeah, the smokers smoke in the office just like that. In closed office. In aircond... Fuh, lemah jantung I....

Saya rasa, saya lebih suka working environment di mana pekerja tiba di ofis 15 minit lebih awal dari waktu bekerja, client yang menunggu untuk berjumpa staff setengah jam lebih awal dari waktu yang dijanjikan, pekerja yang memulakan kerja sebaik sahaja jam menunjukkan pukul 8 dengan suasana sunyi dan penuh khusyuk... Tapi masih ada waktu-waktu untuk bertanya khabar dan bergurau senda dalam waktu-waktu curian seminit dua.

Kalau la manusia boleh disetting mengikut kesukaan kita... Bestnya... Tapi tak best juga... Nanti tiada la flavor of life... kan?

Berbalik kepada tajuk entry, saya ni ibarat keluar dari mulut BUAYA, masuk mulut harimau. Reason? Sebab saya lari dari dusty air from fertilizers plant, tapi terpaksa menyedut asap rokok dalam ofis di sini... Tapi saya tetap bersyukur kerana hati dan perasaan saya lebih sihat dari dulu.

I love my flavor of life...

No comments: