Wednesday, January 27, 2010

.:A-N-G-A-U:.

Saya sedang angau... Sangat kritikal keadaan saya sekarang. Angau pada cinta baru... Dia sangat gorgeous.

Tengok la....


Sangat cantikkan... Tu adalah bunga rockmelon varieti Glamour. Hah, amek engko... Nama pun dah glamour... So, no wonder la kalau bunga dia cantik and nanti bakal menghasilkan buah yang sedap dan mahal...

Tapi sekarang pokok tu ada beberapa yang kena serangan pest and diseases... Kalau yang simple2 cam leaf miner, leaf feeder, thrips and aphids tu, ok la lagi... Saya kenal la.. Tapi kalu dah ada cam simptom2 sudden wilt and bacterial wilt tu, mmg kena rujuk Ms Dahlia la...

Sekarang ni saya dok angau review gambar-gambar tanaman rockmelon tu yang saya snap semalam dan hari ni. Sangat cantik ciptaan Allah, subhanallah...

Tenang minda, buat kerja pun enjoy... Saya rasa, ini la yang saya cari dalam life saya. Ketangan ini lah... Inilah terapi minda saya.

Syukur la saya ditemukan dengan Cik Glamour ni di saat saya mahu melupakan ORANG ITU yang berkeras, beria-ria mahu dirinya dilupakan. Kadang-kadang saya tak faham tentang dia. Bukan kadang-kadang, tapi most of the time... Diri dia sangat sukar difahami dan dia pun nampak tidak mahu dirinya difahami oleh saya. Tapi bila dia request supaya saya lupakan dia, sebab dia orang kesayangan saya, saya cuba aje la turut kan kemahuannya...

ORANG ITU, awak senang la nak request minta diri dilupakan, sebab awak tak pernah rasa pape. Cuba awak sit in my shoes? Apa awak rasa? APA? BUSUK STOKING? Banyak chanthek ko jawab gitu!!!! Saya tukar stoking hari-hari tau... Dan saya juga sembur Febreze dalam kasut saya hokey!

Eih, ase cam terpesong jalan je... Hokey, kita kembali ke pangkal jalan.

SIGH...

Okey la awak, saya pun dah penat dipaksa oleh awak. Saya cuba la ikut kemahuan awak tu. Walaupun sampai sekarang saya tak faham apa rasionalnya awak requast benda-benda cenggitu.

Tapi jangan bimbang (walaupun saya tahu awak tak bimbang pun), apa yang baik, yang saya dapat dari awak, yang sentiasa awak pesan, yang selalu awak nasihat, yang selalu awak ingatkan, akan sentiasa saya pegang, dan cuba amalkan.

SAYANG,
thank you, I've learnt so much...




No comments: