Tuesday, February 16, 2010

Engagement 14 Februari 2010

Dah lama tak post entry.

Busy + Malas = Relax

Sebenarnya saya busy dengan satu majlis besar pada hari Ahad lepas bersamaan 14 Februari 2010, tapi tak bersamaan dengan Valentine's Day ya..

Majlis Pertunangan

Tapi bukan majlis saya. Tapi my auntie. Ni la my maternal auntie terakhir yang akan menamatkan zaman bujang dia. Sekarang sudah selamat melangsungkan pertunangan dengan jejaka pilihan dia. Orang negori.. Ngeee~

Fizal + Faizal... Ok la tu....Kan?

Hari tu saya ditugaskan menyolek auntie. Dan juga temankan dia semasa majlis berlangsung. Nervous gile dowh semasa duduk di sisi dia semasa upacara menyarung cincin... Haih, aku pulak yang nervous. Auntie relax-relax aje... Hahaha... Ambil berkat... [wink*wink]

Rasa tak sabar pulak nak bertunang sama. Tapi my abe ku saye cakap, sabar dulu ya sayang... So saya pun sabar aje... InsyaAllah, tahun ni kami bertunang. InsyaAllah. Doakan kami ya...

Dah-dah... Jom kita tengok gambar-gambar semasa majis berlangsung. Simple yet perfect.


Gambar utama of course la gambar cincin, kan? Tanpa cincin, tak lengkap la sesebuah majlis pertunangan itu. Ceh... Bajet full of tradition la kononnya aku ni... Cincin dia sangat chanthek... My abe ku saye, sila take note. Wah! Hahaha!!!!

Kemudian jom la kita beralih kepada pasangan yang bertunang. Baju dia tak sama color sebab salah handset. Gambar MMS adalah tak boleh percaya... Ilusi optik yang terjadi menyebabkan color adalah berbeza sama sekali.

Ramai sangat yang nak ambil gambar sampaikan Uncle Faizal [pandai-pandai je saya panggil uncle Faizal padahal tak discuss pun lagi dengan auntie kena panggil apa]tak pandang camera saya... Tapi takpe. Kita ambil gambar dia banyak-banyak masa majlis sanding nanti. Last but not least, gambar penulis haruslah tidak dilupa. Buat pengetahuan readers, gambar penulis sentiasa membawa elements GEDIX dan ngada. So, harap bersabar di dalam hati. Dan jangan kutuk sebab orang mengutuk dapat dosa.




No comments: