Tuesday, February 16, 2010

Macam mana, eyh?

Cemana eh kalau kita tak boleh solve problem kita by ourself, tapi tak boleh share dengan orang lain sebab masalah tu adalah sangat P&C [private and confidential]. Pastu mula la kita rasa tak ada semangat, rasa tension, rasa serabut. Padahal kalau kita share dengan someone, senang aje that someone boleh recommend the solution. Benda-benda macam ni la yang selalu buat saya STRESS.


Lagi satu kan, pernah tak sometime kita rasa useless, tak kuat, tak cantik, semua orang tak suka kita, tak ada semangat, stress tak pasal-pasal, tak happy, bimbang tapi tak tau bimbang tentang apa, tak pandai berdikari, tak layak jadi kekasih buah hati kita... Pernah tak?

Macam mana eyh nak elakkan dari menghadapi situasi sebegitu? Sebab saya tak suka bila saya hadapi perasaan macam tu kerana ia boleh membunuh semua elemen-elemen positif dalam diri saya. Bila elemen-elemen positif tiada dalam diri saya, mula la my sayang cakap...

'Sorry, i fail to change u'

'U r full of negative aura'

Saya tak suka dia cakap macam tu. Sebab bukan saya tak cuba berubah, bukan saya tak belajar jadi kuat, bukan saya tak ikut nasihat awak.

But i need your continuous support and reminder. I really want to be a new tougher Nur Izyan. Seriously!!!

But dear, can u?


Anyone???? Is there anybody can help me?

No comments: