Friday, February 19, 2010

Semalam yang penat

Semalam sangat penat jiwa.

Pertama; sebab kena marah dengan Mr. Bos [erk!!! bos keeeeerrrr?] tapi tak diberi peluang untuk memberi penjelasan dari pihak kita.

Patutnya sebagai pegawai yang menguruskan kitorang, dia tak boleh guna kuasa veto dia untuk buat kita menjalankan tugas kita. Dia kena fair and square. Kena dengar penjelasan dari kedua-dua belah pihak. Kita pulak, sebab dah tahu kata dia tak boleh dibantah sebab dia sangat HANGIN, kita diamkan aje. Susah sangat ke kalau dia nak cakap; 'I heard some rumours about you at the project site, can u plz explain that to me. I need to hear from your side.' Susahkah? Susah sangat ke jadi understanding begitu. Sekurang-kurangnya, fikirlah apa masalah yang kitorang hadapi di project site, or whatsoever...

Dia cakap, 'You knew me very well, rite? So, office hour is 8-5, plz no one dare to change it on your own!'

Erk???? Tau tak Mr. Bos, macam mana kerja di project site? Mr. Bos ingat sama ke dengan kerja di ofis, duduk atas kerusi empuk goyang kaki tengok movie di laptop sambil ditiup angin ganas dari aircond zaman jepun tu???????? Ek eleh.. cuba cerita sikit kul 9 Mr.Bos hilang ke mana... Cuba cerita sikit what meeting should u attend after 9am everyday.... Meeting di kedai Kak Yah sambil minum RADIX???? Erk, plz don't be hypocrite.

Owh, plz..... Cuba Mr. Bos buat kerja nonstop di project site 8-5, apa perasaan anda? Toksah kata 8-5 la, cuba je buat 8-1pm, apa rasa? Kalau Mr. Bos tak pengsan, sila bagitau saya apa pengalaman Mr. Bos... Saya pun ada rasa berminat nak tahu la apa rahsia Mr. Bos boleh maintain bertenaga... Kot-kot la boleh apply sama.

And one more thing Mr. Bos, saya rasa saya tak pernah dengar lagi orang lawat project site 8-5 no more or less... Kalau Mr. Bos kenal dengan pegawai sebegitu, plz introduce him/her to me... Really want to know him/her... Really interested....

Panas ok. Semalam sangat panas. Nasib baik staf lain ada yang berani menghibur dan menceriakan suasana. Kalau tak, for sure aku dah taip resignation letter nak hantar ke Khazanah...

Nasib baik aku SABAR!!!!


Kedua; penat fikir masalah yang saya fikir dah selesai. Soalnya hati...

Egie : 'Ja, aku penat.'

Jaja : 'Tau penat... So, putus hubungan terus dengan dia. Tak yah fikir fasal dia.'

Egie: 'I've tried, but i can't.'

3 comments:

nieja said...

sabar k..
mr.boss u tu x penah
rasa so die x tau..
kesian u.. ape2
bawak2 la bsabar..

Egie Polaris said...

wahha! otai blogger dropped her comment in my blog... saya sangat la bangga dan berbesar hati... tq nieja. all the best to you too..

nieja said...

eh eh ape ni..
xde otai pon.
otai burger ada la
mau? hahahaha..
aritu i check trfic, from
ur blog, tu tjmpe ur blog..
btw, thanx sbb follow my blog
yg x seberapa tu..