Tuesday, March 16, 2010

mY bEsTfRieNd'S WeDdiNg

Assalamualaikum...

First of all;

Selamat Pengantin Baru

Firdhaus & Ayuni



Hmmm.... dah lama tak update blog... Bukan sibuk sangat, tapi tiada apa yang menarik untuk diabadikan dalam blog ni. Saya rasa hidup saya agak lame kebelakangan ni, hinggalah tiba pada tarikh 14 dan 15 Mac 2010.

Sebabnya pada tarikh tersebut, saya telah menghadiri majlis akad nikah dan persandingan kawan baik saya, Nurul Ayuni dan Mohd. Firdhaus di Pasir Mas, Kelantan. Saya ke Pasir Mas bersama Effa. Hmm, ni la kali pertama saya terlibat secara langsung dengan perkhwinan kawan-kawan.

Dan....

I was a bridesmaid on that day... Bridesmaid bidan terjun.... Dan yang lawaknya bridesmaids pakai baju tak sama warna. Saya pakai maroon and bridesmaid belah lelaki pakai baju melayu kuning raja. See!!! Sangat kontra di situ...

Ok. Ok. Back to the story.

Majlis akad nikah diadakan di masjid. Dengan hanya sekali lafaz, Ayuni telah pun selamat dimartabatkan sebagai seorang isteri kepada Mohd. Firdhaus. Hmm, tak sangka kawan baik yang bergelak tawa dan berkongsi tangis bersama sejak 10 tahun telah pun bergelar Mrs. Firdhaus...

Nak tengok gambar tak? Ok, ok... Jom...

Saat-saat terakhir berstatus 'bujang'

Ayuni sangat nervous time ni. Kaki dan tangan dia sejuk dan biru. Huhu... So nervous huh?


Penguat semangat Ayuni [kuat ke???]

Saje je duduk dekat-dekat dengan Ayuni sebab nak ambil berkat. Hehe... Bridesmaid yang gatal nak kahwin tapi takde calon... Saya la tu... Lalala....

Tapi bengang jugak bateri kamera habis malam akad nikah tu... Bateri ganti tak bawak. Charger pun tak bawak. Bad planning... [frust]. Dah bimbang dah sebab dah tau tak dapat ambil gambar hari sanding tu...

Haaa... lupa nak cerita fasal Amirah, adik Ayuni. Nampak tak gadis comel berbaju pink atas Evo tu? Hehe... Tu la Amirah. Kesian dia... Bertongkat sebab kaki patah masa main futsal kat Indon... Ada besi ok dalam kaki. Sangat ngeri. Walaupun bertongkat, walaupun terpaksa melompat-lompat daki tangga flight, sanggup balik dari Indon demi kakak tersayang. Btw, Mirah tu bakal doktor hokey.... Jangan main-main!

Ok, then kita teruskan lagi ke majlis persandingan.

Ayuni dan Firdhaus dalam persalinan kedua.

Untuk persalinan pertama, saya tak sempat snap with my own handset sebab masa tu saya jadi pengapit. Dan Effa tak pandai guna handset saya. Huhu... Tengok, kualiti gambar agak buruk sebab handset saya 3.2 mp only...

Ni persalinan terakhir

Sangat cantik, kan? Ayuni lost 3kgs before the wedding... Very lucky, rite? Saya pun nak kurus camtu la time kahwin nanti. Baru cantik... Hahaha....

Haaa, ni persalinan pertama. Songket maroon. Tapi Ayuni alone la sebab rombongan lelaki belum sampai.

Tu je la kot serba sedikit sepanjang majlis perkahwinan Mohd. Firdhaus dan Nurul Ayuni pada 14 dan 15 Mac 2010. Untuk gambar yang lebih cantik, kita tunggu Ayuni sendiri upload bila photographer dia bagi cd. Ok...

Sebenarnya semalam dah janji dengan Mr. Asrizy nak jumpa kat rumah Ayuni. Tapi dia habis kerja lambat. Masa dia dan gf dia sampai, saya dah pun bertolak balik... Frust betul... Sebab dah lama teringin nak tengok Nurul Hazirah.

Next time, ok...

Last but not least,

Semoga Berbahagia sehingga ke anak cucu.... Jangan gaduh-gaduh taw!

No comments: