.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Friday, April 30, 2010

It's not goodbye

Now What If I Never Kiss Your Lips Again
Or Feel The Touch Of Your Sweet Embrace
How Would I Ever Go On
Without You There's No Place To Belong
Well Someday Love Is Going To Lead You Back To Me
But Till It Does I'll Have Empty Heart
So I'll Have To Believe
Somewhere Out There You're Thinking Of Me
Till The Day I Let U Go
Till We Say Our Next Hello
It's Not Goodbye
Till I See You Again
I'll Right Here Remembering When
And If Time Is On Our Side
There Will Be No Tears To Cry On Down The Road
There Is One Thing I Can't Deny
It's Not Goodbye
You'd Think I'd Be Strong To Make It Through
And Rise Above When The Rain Falls Down
But It's So Hard To Be Strong
When You've Been Missing Somebody So Long
It's Just A Matter Of Time I'm Sure
But Time Takes Time And I Can't Hold On
So Won't Yo Try As Hard As You Can
To Put My Broken Heart Together Again
Till The Day I Let U Go
Till We Say Our Next Hello
It's Not Goodbye...



Tetiba hari ni ase rindu nak dengar lagu ni... by laura pausini. penah la tergilakan lagu ni time form5 dulu... puncanya.... sbb mr.asrizy berpaling tadah. haha... lucu lak bila ingat2 balik... hehe...
so sedih kan lagu ni...sedih, tp best... klu x best xkan la dia fadila leh ciplak lagu ni wat versi alih bahasa untuk lagu aku masih setia.,...

Thursday, April 29, 2010

Confuse









Text has been removed by the author

Tuesday, April 27, 2010

Setelah 4 bulan...

It's been quite long not updating my blog...
I think, i'm not really writer materials. Sometime, i eager to write, but once i touch the keyboard, all my ideas have gone...
Haila...
What's up my dear mind? Is it what the writers call 'idea block'?


And just now my old lovely fren asked me to update my blog....
Actually,
i had many stories to write, to share...
But my Celcom broadband really dont want to give his full commitment to me...
Ecece... since when the Celcom broadband become HIS???
Wahha, so scratchy la Izyan...
Ngee~

Ok, i'll start with
my MEdSI test that i sat on 24th April 2010
aaaattttt...


...tada...


Dewan Seri SMKTM.
So many memories and experiences i gained here.
At first, i just dont believe i sat on a chair n table in Dewan Seri.
Just cant believe i would be here again after leaving
school world for about 5 years.

Actually, i nearly forgot the name of that hall.
Hehehe...
But when my Abe Ku Saye keep on asking me where the exam
was held,
i just keep on recalling that hall's name.
And...
Yeah, i remember it finally...

DEWAN SERI
Long time no see haa...

Hopefully I've done well in that exam even though
i just thought that i was not fully prepared for it.
InsyaAllah, i'll got it if Allah has set it for me at the first place.
Nothing to worry about...
If i didnt get any place for DPLI, maybe Allah had set me a better job...
Who knows, rite?
Just a matter of time im sure...
Ecece, termasuk lirik IT'S nOT Goodbye la plak...

Actually, i got a little anxiety feeling if i keep on thinking bout my future...
Halloo future... where would i be in 2 years from now?
so curious to know, ok...

Ok, let alone the medsi test n my no-one-know future.
Today, i feel like sharing something about my old fren.
Really old fren but
i'm wondering, can i call him 'fren'?
it just because i dont really know him at the first place.

He in my memory is just someone that i had admired her handwriting.
So neat and tidy, so flowery....
Definitely differ with my own handwriting or should i suppose to call it
worm-writing as it really looks like wormy things or
'cakar ayam'
Ok, let put aside the handwriting things...
As fas as i concern...
Concern ok????? Hehe...
He has a cute face, quite baby faced,
with fair skin.
But also had many discipline problems..
Is that right, Ustaz Azmi (our former discpline teacher)????

Hey!! Why did i keep on talking about him???
It is because he just added me up in FB...
But i dont easily approve him.
First, i take a look at the mutual frens we have,
then, i approve if and only if i know the mutual frens.
Then he keep on asking me whether i know him or not.
Unfortunately i dont even remember him.
But i admit, in recalling him from my memory,
his tiny memoriet that i mnetioned earlier above crossed my mind.
Then, he introduced himself....
That's all about him...

Tapikan....

Dia sgt comel woh skg...
I just feel like butter sliding down on a hot toast...
Melting ok, melting...
Wahha...
So scratchy eh....
But since i know who is him, what he's doing...
How was him in his history....
My heart just frozen back.
Ngee...

Eh???
Do i have to put his pic in my blog???
Hmm, i think, it's better if i don't...


Then, let we move to another story.
I just got 2 phone calls regarding my future plan.
Ecece..
It's not like that actually.
Emm, the truth is i just got 2 appointments for interview.
1 will be held on 7th and the another one will be on 8th may.
One in KL, and the another is in Damansara.
So, for the sake of my future,
i've just decided to grab those opportunities.
And i'll be overnighted (is that vocab, right? Belasahhh) at my fren's house, Jihan.

So...

Shah Alam...

Here i come again...

Then, here comes the title...
After 4 month leaving the Shah Alam,
I have been a new Nur Izyan.
An Izyan who misses McD n cinema so much...
Whahahaha!

Hello readers,
Did u realize that i just wrote this entry fully in my English?
I said in my English coz i dont really know about the structure of my sentences.
Just broken English.
And i think, it didnt follow the proper English rules...
But i just keep on pushing myself to improve my english.
It's not a matter of right or wrong,
but...
as far as i concern,.


Practice make perfect


Lagipun, ini blog haku.
Skati ah...
Like i care??



Eh, wait!!
I just want to share with u all bout this song....
It has no hidden motive eyh...
No offense, ok.
Here u are:

AKU CINTA KAU DAN DIA
Hancur Hatiku Mengenang Dikau
menjadi Keping-Keping Setelah Kau Pergi
tinggalkan Kasih Sayang
yang Pernah Singgah Antara Kita
masihkah Ada Sayang Itu
memang Salahku, Yang Tak Pernah Bisa
meninggalkan Dirinya 'tuk Bersama Kamu
walau 'tuk T'rus Bersama
'kan Ada Hati Yang 'kan Terluka
dan Ku Tahu Kau Tak Mau
Sekali Lagi Maafkanlah
karena Ku Cinta Kau Dan Dia
maafkanlah Ku Tak Bisa
tinggalkan Dirinya
mungkin Tak Mungkin 'tuk Terus Bersama
jalani Semua Cinta Yang Tlah Dijalani
tapi Bila Itu Yang
kau Pikir Yang Terbaik Untukmu
bahagiaku Untuk Dirimu
simpan Sisa Sisa Cerita Cinta Berdua
walau Tak Tersisa Cerita Cinta Berdua
still Love Her In My Mind
still Love Her Forever

Saturday, April 17, 2010

Selamat Bertunang Erah Shahirah

Ayat-ayat cinta....

Tadi buat ke sekian kalinya, mengutip berkat di majlis orang... Hehehe... Actually saya menghadiri majlis pertunangan salah seorang kawan baik saya. Rasa tak sangka, perkenalan yang terjadi semasa masing-masing berdepan dengan masalah, boleh menjadi persahabatan yang kukuh dan kekal. Semoga kekal ke akhir hayat ya.. InsyaAllah... By the way, kawan saya yang telah selamat melangsungkan pertunangan tadi ialah Nur Shahirah aka Erah with Khairul Hakimin.

Erah sangat comel tadi. Cik Andam (muda sangat nak panggil mak andam, baru 25 tahun) dan Abang Romey (photographer) komen muka Erah macam Siti Nurhaliza. Tapi betul la, orang tak pernah mekap ni, bila sekali mekap, nah! Ambik kau.... macam Siti Nurhaliza terus...

Tau tak, diorang dah couple for 10 years tau! Gile kan... Sangat kuat dan setia. Semoga berkekalan hingga ke anak cucu....

Tapi sedikit kecewa tadi, blueberry cheesecake yang saya buat dan hias cantik-cantik untuk pertunangan dan birthday Erah, jatuh tergolek dalam kereta gara-gara kereta depan yang brek ntah apa-apa... Frust... Tapi tak mengubah rasa pun, tetap sdap... Apalah ada pada rupa kan... hahaha! Gila perasan... Tapi korang tak boleh claim saya perasan tau, sebab saya buat ikut resipi chef wan.... Tak de sebab saya nak perasan pandai buat cheese cake sedap sebab budak 10 tahun pun boleh buat kek tu ikut resipi Chef Wan bagi... easy yet sedap yet kalori berganda... Huhuhu....

Ok, ok, back to the story... Tadi saya n Aima je kawan Erah yang datang. Yang lain kerja n tak dapat cuti. Tiba-tiba saya n Aima jadi watak penting di situ... Hehehe.... Datang awal dari tetamu, tapi balik paling lewat... Dah la tak behave langsung. Kedua-dua belah pihak sedang bincang kat ruang tamu, kami dalam bilik bergelak ketawa macam langsuir sampaikan adik Erah, Elah datang cakap, "Weh, gelak sampai ruang tamu dengar". Hahaha... So, ada sape2 lagi nak jemput kami MEMERIAHKAN majlis????? Plz do inform us early, hokey? Ngeee~

Wednesday, April 14, 2010

teacher G rindu kamu....



Tadi sebenarnya pergi interview untuk post Pegawai Tadbir Yayasan Terengganu. Mula-mula tu cuak jugak nak pilih baju. Last-last umi jahit baju biru cam warna kain sekolah menengah tu. Turqoise ke eh? Baju tu plain je. Tapi kain ada cam corak songket sikit. Tapi warna takde la kontra sangat. So aku plan nak pakai selendang bercorak. Tapi my sayang cakap, better pakai tudung biasa. Tapi cam tak cantikkan. Sebab masa kat GEMS dulu belajar tentang level of authority ni...

Pastu decide nak berdegil pkai selendang tu jugak. Huhu.. Ko tanya pendapat orang, buat apa Cik Egie oii kalau xnak pakai buah idea dorang. Saje je kan nak menumpang kasih. Huhu...

YT buat interview tu 4 sesi, selama dua hari. Pagi tadi, sesi ketiga, ada 14 candidates. Semalam kawan saya Haida pun terpilih juga untuk interview tu. Dia kata sesi 2 ada 10 candidates je. Rasanya ada 40 something candidates kot. Tapi dengar-dengar, dia nak pakai 6 orang je. Hopefully, saya terpilih. Rasa nak sangat kerja tu. Sebab sesuai dengan jiwa kot. Hehehe... Saya suka kerja ofis camtu. Tapi sekali-sekala, nak la jugak keluar kan...

Saya candidate ketiga tadi. Ada 5 panel interview. Semua sempoi je. Kalau kita nervous, dia bagi soalan-soalan yang santai je. Best... Ini interview keempat yang saya hadiri sejak bergelar penganggur ni... Dan keempat-empatnya adalah berbeza. Takpe... Good for experience. Kan?

Lepas je habis interview, saya ke Harma English Centre untuk mengambil surat pengesahan dari bos dulu. Surat tu kena bawa untuk temuduga KPLI nanti [kalau ada rezeki la...] Tapi better sedia awal-awal... Takde la kelam kabut last minute nanti.

Sebaik sahaja menjejakkan kaki di Harma English Centre, wah... Dah banyak berubah dah. Dulu, sebelum masuk UMT, sempat la saya mengajar di situ selama dua bulan. Ajar budak 4 tahun. Mencabar ok. Ajar dorang maths, sains, pjk, mengaji apa semua... Ase tak sangka budak-budak kecik terer english. Hehehe... Rasa sangat puas hati bila dorang cepat faham apa yang kita ajar. Memang la bagi korang budak 4 tahun memang la senang nak ajar. Tapi, sebenarnya budak 4 tahun lagi susah nak ajar. Sebab dorang ada lagi yang tak pandai menulis, tak pandai mengeja, tak pandai membaca. Tapi ada beberapa pelajar yang bijak. Yang paling aku ingat, Sofea, Daniel Hakim, Imran, Husaini. Yang paling bijak aku rasa si kecik yang umur 2 taun setengah, tapi pandai membaca dalam bahasa inggeris. padahal pelat susah nak faham. Nama apa eh... lupa. Tapi muka dia aku ingat lagi. Adzim kot.

Wah, rindunya kamu semua. Mesti dah besar-besar semua kan. Rindunya la..... Nak upload gambar, tapi external hard disc rosak. Later la ye....

Sunday, April 11, 2010

looking for my own strength values

Result: Number 9

1. Hey...you guys are the incompatibles people in the world.

2. You are so strong, physically and mentally...

3. You are often have big-aims.

4. You will work hard and hard to get there.

5. Normally you suffer in the early age from family problems and generally you will have fighting life..

6. But when you achieve what you have done, it's always a big task you have done!

7. You are so much respected in the community, you are a person who can make a challenge and successfully finish the matter off.

8. You are very naughty in your younger age, often beaten up by your parents and involve in fights and you seemed to have lots of injuries in your life time.

9. But when u grow you become calm and macho type.

10. Love is not an easy matter for you..

11. You are good in engineering or banking jobs coz people always trust you.

12. Your family life is very good, but will have worries over your children..

13. Your such qualities are humanitarian, patient, very wise & compassionate.

14. You are born to achieve targets and serve every one all equally without any prejudice.

15. You are totally a role model to anybody in the world for a great inspiration.

16. Your Best match 3, 5, 6, 9. Good match 2 [sayang, i know u r no. 6 person... lalala]


Semalam try application ni dalam facebook....Tak kisah la betul atau tak... Yang mana baik jadikan tauladan. Hmm, banyak lagi potensi diri yang belum dikenalpasti. Dan memandangan esok akan menghadiri temuduga, ada baiknya saya cuba memasukkan sebanyak mungkin positive values dalam minda ni supaya tak lagi humble n down-to-earth tak kena tempat macam dulu-dulu...

Hari ni juga belek2 nota comel yang kawan-kawan AgroFreshLink Sdn Bhd bagi masa kelas Interpersonal Communication dengan Miss Anita. Terasa la sket aura-aura positif tu meresap dalam jiwa. Harap-harap korang ikhlas tau masa bagi note comel tu kat saya... Hehehe.. Thanks a lot AFLian...

Motivational materials camni, kena baca selalu. Kena dengan selalu. Kalau tak, hangatnya [hot] sekejap saja. Hari n baca/dengar, minggu depan Melayu mudah lupa... haha...

Tapi betul la.. Kita ni kan manusia biasa. Perlukan continuous support and reminder dari parents, kawan, cinta hati dan mereka-mereka yang kita kagumi. Dengan itu, barulah semangat membara dan keyakinan diri tu meningkat levelnye...

InsyaAllah, semoga Allah permudahkan perjalanan kehidupan seorang Nur Izyan ini. Semoga dimurahkan rezeki, dimudahkan mendapat pekerjaan yang sesuai, dipercepatkan jodoh, disenangkan untuk menyenangkan ibubapa, keluarga sendiri dan keluarga mentua(haip!!!gatei nooo). Semoga dielokkan tingkahlaku sebaik rupa kejadiannya. Sekiranya rupa kejadian tidak berapa cantik, perelokkanlah tingkahlaku agar saling melengkapi. Dan sekiranya rupa kejadian sudah tercipta sempurna, tingkahlaku masih lagi perlu diperbaiki agar setara dengan kecantikan luaran. Yang penting, HATI MESTI BAIK, BERSIH, SUCI. barulah hidup akan tenang.

Izyan, jaga Emotional Quotient (EQ) for it is the largest single predictor off success in the workplace and social crowds with more recent confirmation of these findings on a worldwide sample. Ok, EQ ni sebenarnya adalah kebolehan mengurus perasaan dan emosi sendiri dalam menangani situasi tekanan (dalam kedua-dua tekanan positif dan negatif). InsyaAllah, dengan sokongan orang-orang yang dekat di hati, saya berusaha menjadi insan yang lebih baik. Dan dengan dugaan dan lesson learnt dari orang-orang yang pernah dekat dihati, saya akan menjadi lebih kuat, matang dan penyabar.

Untuk mendapatkan persekitaran kerja dan kehidupan yang baik, kita wajib terlebih dahulu mengubah diri, memperbaiki diri agar magnet-magnet positif dari diri kita akan membuatkan segala yang postif dari persekitaran akan tertarik kepada kita. Makanya, kita akan mendapat semua yang baik-baik sahaja. Saya cakap nipun, untuk peringatan kepada diri sendiri juga.

Oleh itu, Social Quotient (SQ) juga haruslah sentiasa dijaga. Kerana kita perlu percaya yang kita memerlukan each other untuk menjadi lebih berjaya. Kita juga harus yakin yang setiap orang mempunyai kekuatan dan kelemahan mereka. So, lets compliment and support each other).

Setiap orang adalah unik dan istimewa. Kita haruslah mengenalpasti dan menghormati perbezaan itu. Tak yah busuk-busuk hati nak jeles, kutuk, hina apa semua. Kita semua sama je. Kalau dia lebih dari kita, terimalah kenyataan, itu bahagian dia. Dia maybe lebih bahagian tu, tapi kita maybe lebih di bahagian yang lain. RIngkas kata, kelebihan dia maybe kekurangan kita, dan kekurangan kita, maybe kelebihan dia. Kalau bersatu, kita akan jadi lebih sempurna. Kan?
Rezeki masing-masing....

Selain tu, kenalah juga humble. And never boast ourselves among others and never try to ridiculate others who are weaker than us (for they maybe better than us).

Uish, banyaklah pulak saya menulis. Ni semua penangan buku Achieving Personal Excellence la ni.. For Gemmies, selalu-selalu baca buku tu.... Banyak info berguna yang mungkin kita telah lupakan sejak kita tinggalkan GEMS... Banyak duit rakyat yang telah kita gunakan. So, generate the best from that.


Salam Ukhwah...

Saturday, April 3, 2010

Donia oh donia...

Malam tadi hantar nenek dan nenek-nenek sedara menaiki bas ke Johor. Sebaik sahaja sampai, azan Isyak berkumandang. Lepas sahaja dinner, nenek ajak saya dan umi teman dia solat kat surau belakang stesen bas Jerteh.

Nenek baru aje basuh tangan tetiba;

"Kenapa ambil selipar kita tuh?"

Saya, nenek dan umi memfokuskan pandangan kepada seorang makcik yang berdiri di muka pintu surau yang umur dia maybe muda 5 tahun dari nenek saya, IF AND ONLY IF dia pun awet muda macam nenek saya...

"Oh, ingatkan selipar kat sini..." Jawab nenek lantas berhenti membasuh muka dan berjalan mendekatinya.

"Kita sengaja letak tepi tangga tak nak bagi basah. Base menatang bengong." [Warga Terengganu dan Kelantan, sila translate ke bahasa buku. Saya kehabisan kata-kata dan idea...

Serious, jantung saya bagai nak luruh dan rasa nak pitam dengar ayat tu keluar dari mulut seorang mak cik tua yang baru selesai solat Isyak, di muka pintu surau, dan dia belum pun jejak tangga surau.

Panjang istighfar kami...

Hamboi makcik, sajaknya kamu berkata-kata.... Saya pandang aje selipar dia. Bukan Vinnci pun. Bukan Nose pun. Bukan Hush Puppies pun. Paling-paling tidak pun, selipar Bata, or whatsoever.. Tapi malangnya, seliparnya kelihatan seperti selipar tandas sahaja... Paling mahal pun RM 10 kot... Patot la nenek saya tersalah anggap...

Dan dia berlalu dengan mata mencerlung tajam ke arah kami... Kalau ikut hati, kalau ikut nafsu, nak saja saya lemparkan duit RM 50 ke muka dia... Pergilah beli selipar macam tu 5 pasang lagi... Tapi sebab dia dah tua. Sebab nenek saya pun dah maafkan dia... Kami diamkan aje.

Heran, musykil, pelik, aneh...

Apalah gunanya kamu solat mak cik... Mintak dijauhkanlah kaum kerabat, anak-anak dan keluarga saya berperangai seperti itu... Nauzubillahiminzalik...

Kalaulah lelaki berdepan dengan middle age crisis, mak cik itu, apa pula?

Krisis penghujung usia?????


Oh donia zaman sekarang!!!!



Begitu la kot seliparnya... Tapi material dia lain sikit la.. Saya pun dah tak pandai nak bagi instruction apa kat Encik Google. Tapi rupa bentuk seliparnya tetap tersemat di hati ku... Maca mana eh nak cakap... Alaaaa.... pendek kata, selipar biasa-biasa aje... Tak de masanya saya nk spend time google berjam2 rupa selipar dia...

Dah dah,..

End...

Eh???