.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Friday, May 21, 2010

Aku tak tau dah nak rasa apa...

Hari ni dah 21 Mei 2010... Lagi 3 hari, aku akan berdepan dengan temuduga DPLI. Sumpah, aku tak boleh nak dscribe apa yang aku rasa sekarang.

Makin banyak aku study interview tips, makin aku rasa neves...

Makin aku rasa lagi banyak kurang...

Makin aku rasa tak tau nak study apa.

Macam la tak pernah pergi interview.... Padahal dulu dah pernah pergi interview untuk Skim Tenaga Pengajar Politeknik. Sama je kaedahnya dengan DPLI. Sama-sama kena ambik MEdSI, sama-sama kena interview...

So, di kesempatan ini, aku nak ambik kesempatan la... Hahaha... Mind you, Egie! Ok, ok, di kesempatan ni, aku nak ucapkan SELAMAT BERJAYA kepada semua bakal-bakal interviewees DPLI. The same wishes also goes to me as well. Hehehe... Nak jugak tu enterprem... Setakat ni, yang paling awal akan ditemuduga ialah Mariah. Dia punya sesi, 23 Mei. Aku, Bella and Yana, 24 Mei... Hmmm, gudluck semua ya... Buat yang terbaik.

Tapi aku nervous. Takut tak dapat DPLI tu sebab aku nak sangatttt...... Tapi aku tahu, Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.... Sedangkan kita tidak... Teruskan berdoa, berusaha, dan left the rest to Allah.


Untuk peringatan dan ingatan bersama:

(Your Lord says, "Call on Me and I will answer your prayer.")(Ghafir 40:60)

This is a general statement that does not make any conditions for answering prayers except addressing them to Allah, the Lord of the universe. Therefore, when we pray to Allah, we should be certain that our prayer will be answered, though we may not readily see the effects of our prayers. This is due to the fact that Allah in His infinite wisdom may consider that delaying His answer is better for the supplicant or He may compensate the supplicant by something better, whether immediately or later. Hence, true believers should not hesitate to pray to Allah all the time, because their supplication is part of their worship.

Read more:http://www.islamonline.net/servlet/Satellite?c=Article_C&cid=1196786027326&pagename=Zone-English-Living_Shariah%2FLSELayout#ixzz0oXjlFWwR

To readers; wish me luck and pray the best for me.... May Allah bless you all...

Assalamualaikum.

No comments: