.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, May 24, 2010

Alhamdullillah...

Alhamdulillah, dah pun selesai interview DPLI. Walaupun aku rasa tak puas hati dengan jawapan aku sepanjang sesi interview tu, aku tetap rasa lega sebab rasa dah settle separuh bebanan perasaan aku. Aku candidate pertama tadi. Ada la rasa cuak dan neves tadi. Normal la tu kan.... Tapi bila dah melangkah keluar dari bilik temuduga, aku rasa kecewa. Sebab aku rasa aku boleh buat lebih baik dari tadi. Tapi masa kat dalam tu, aku jadi kelu, fikiran dan jawapan aku tiba-tiba rasa terbatas. Macam rasa blurr bila jumpa my sayang.... Ahakz... Gatei....

Dorang interview aku 8 menet je ase.... Dah la 1st candidate.. Tak sempat aku panaskan enjin... Tu yang tak puas hati tu...

Lepas je habis interview, terus call Mr. Asrizy... Rumah dia dekat je dengan UMK. Memang dah janji nak jumpa pun. So, lepas tu dia lepak dengan aku kat WOW Kopitiam kat UMK tu sampai abah aku datang ambil. 2 jam lebih jugak lepak... Dah lama betul tak jumpa dia. Dah 2 tahun kot...

Kali ni jumpa dia, 1st ayat aku is, "Weh, ko dah gemuk.." Kalau dulu, ayat tu kena kat batang idung aku je... Hari ni, nah!! Amek balik ayat ko!!!

Memang dia nampak berisi dari dulu. Dulu sekeping jah.. Sekarang dia cakap berat dia dah 62... gila berat... Tapi maintain comel....

Eh lupa nak cakap, tadi interview sama dengan ex-coursemate aku, Yana and Bella... Best jumpa dorang. Masih macam dulu. Bising update cerita kawan2... Rindu betul zaman-zaman di kampus dulu. Tapi nampak masing-masing ada sedikit 'perkembangan'.... Hehehe... Sama macam aku...

Lepas Yana balik, Bella pun join lepak dengan aku dan Mr.Asrizy... Dia tanya aku; "Kak Eg, sape ni?"

Aku jawab; "Ex-bf aku..."

Bella balas; "Kenapa nampak macam budak je...."

Owh Bella, pelisss la.... Kalau nak puji pun, boleh tak jangan puji depan tuan punya diri... Tak pasal-pasal kembang semangkuk kawan tu.... Sengih sampai ke balik... Tergugat diri i.... Hahaha!!!!

Tak pasal-pasal Mr. Asrizy belanja aku makan hari ni... Hehehe... Tq Mr. Asrizy...

Tadi, masa lepak dengan Mr. Asrizy, ase nak tergelak besar bila kitorang asyik dok ungkit balik cerita masa zaman kitorang couple dulu... Sumpah memalukan.... Couple budak hingusan... Hehehe.... Tapi lama jugak kitorang couple dulu... 3 tahun 6 bulan, 16 hari kot kalau tak salah la... Kononnya dia tinggalkan aku untuk sorang girl ni.. Tapi last2 couple dengan orang lain jugak... Tak de la cantik sangat pun.... Ngehngehngeh~ Lepas perasaan kecewa zaman lama nampak.. Haip Egie, mind u!!!! Hehehe....


Kalau ikut janji kami dulu, tahun depan, genap 10 tahun kami couple, kami nak kawen... Tapi Allah dah tetapkan jodoh kami takat 3 tahun lebih je... Lagipun, masing-masing dah bahagia dengan jalan masing-masing dah... Tapi, yang pertama tetap tersemat di hati, kan.... Dia pun cakap camtu tadi... First love never dies... Dah tersurat kami cuma ditakdirkan jadi bestfriend... Tanpa yang pertama, xde la yang seterusnya kan.... Wah, down memory lane nampak.... Hehehe...


Hmm, pasal interview tadi tu, bertawakal aje la... Aku rasa aku dah berusaha sehabis baik. Walaupun ada yang aku tak puas hati tadi, tapi bukan in term of preparation, tapi presentation... Kalau ada rezeki, ada la... Kan... Kalau tak de, maybe Allah tahu apa yang lebih baih untuk aku... InsyaAllah...

No comments: