Wednesday, May 12, 2010

Ehhh, lupa nak cerita..

Hmm, sebenarnya hari ni keputusan panggilan interview untuk DPLI keluar. Sebenarnya masa ujian MEDSI hari tu, aku tak yakin pun. Sebab aku rasa aku takkan lulus. Ujian Medsi tu sebenarnya nak menguji peribadi, kawalan emosi bakal guru. Dan aku rasa, aku jawab dengan jujur which i know i wont pass to be a teacher with my EQ. Sebab aku tahu aku ni full of negative aura, negative thinking and etc.

Tapi.....


Yes, aku layak untuk menghadiri temuduga untuk DPLI tu. Sangat-sangat tak sangka. Sebab tadi pun aku dapat tahu ada jugak coursemate aku yang lebih baik dari aku tak dapat interview tu. So, harap-harap, aku akan lulus ujian tu. Dan dapat join DPLI.

Sebab sekarang ni aku rasa, ini je satu-satunya peluang aku untuk mendapat secured job. Sebab kalau join DPLI, study, peratus untuk berkerjaya selepas itu adalah sangat cerah. Sedangkan kalau join Employability Program, belum tentu diserap untuk jadi permanent staff. Tapi aku tak cakap Employability Program tu tak bagus. Program macam tu sangat bagus sebenarnya. Coz we'll be equipped with soft and technical skills which we cant get it in campus life. Aku dulu sebelum join GEMS, lagi la teruk. Sangat-sangat negatif orangnya. Dan kini, lepas join GEMS, kira ok la sket. Lagipun, aku ada doktor hati. Yang always 'watching me from de back'. Hehehe.... Tq sayang....

Haa, ni aku nak cakap sikit pada semua readers ku... Hahaha...{Bajet ada readers la konon... Padahal syok sorg je]... Esok last day aku berblogging and FBing kot sebab esok Celcom akan bar service broeadband aku sbb aku tak mampu bayar bil bulan ni.. Uhuks... Sangat sedih. Tapi, kalau abah bayar, aku akan on9 balik... Hehehe.. AKu ni, ada masalah sket... Aku rasa dari banyak segi, aku adalah manusia yang keras hati. Tapi, kalau kawan mintak tolong, aku sangat susah nak cakap tidak. Dan itu termasuklah dari segi kewangan. Walaupun aku cuma ada RM100 dalam bank, pastu kawan nak pinjam, tanpa ragu aku akan bagi pinjam RM50 walaupun sebenarnya dia nak pinjam RM100... Aku bukan nak cakap aku baik ke apa. Bukan juga nak ungkit kebaikan yang aku dah buat, tapi, itulah aku... Dan sekarang, aku jobless dan tak mampu pun nak bayar bil broadband... Kalau boleh, tak nak la kacau savings untuk future kan.. Lagipun broadband bukan la benda crucial.

Hmmm, tolong doakan aku cepat dapat kerja ataupun dapat DPLI tu ya... Senang aku nak mapping out my future... Sekarang ni, sangatlah aku blurr tentang my future undertaking...

Allah,
Grant me the

Serenity
To accept the things I cannot change,

Courage,
to change the thing i can,

Wisdom,
to know the difference.

Amin.

1 comment: