.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, May 25, 2010

Saya suka jadi misi....

Ni baru siap mandi pagi.... Ehhh... jangan sesekali kata saya anak dara perangai cantik sebab mandi pagi pukul 3 petang... Aku baru balik dari hospital sebenarnya. Jaga my maternal grandpa. Sebenarnya, masa baru balik dari interview DPLI kat UMK semalam, bila umi suruh teman Ayah Tok kat hospital, aku cam refuse.

Sebab pertama; aku penat sebab malam sebelum interview tu aku tak dapat tido. So, aku ingat nak bantai tido malam tadi.

Sebab kedua; aku takut hantu sebab orang cakap kat hospital banyak hantu... Huhuhu... gile buruk perangai cucu.

Tapi bila mengenangkan grandma aka Wan, sorang2 jaga Ayah Tok, dan tambahan pula Wan sakit jantung so xleh buat kerja berat, aku pun setuju. So, lepas Isyak, aku dan family pun ke hospital. Sampai je kat hospital, Wan cakap;

'Tak jadi la nak suruh Izi teman Ayah Tok. Ayah Tok tak nak dengan orang lain.'

'Oh, camtu pulak.... Dah tu, Wan larat ke tak?'

"Tu la... Ni pun rasa sakit dada. Sebab angkat Ayah Tok bangun nak pergi toilet'.

Sebab Ayah Tok badan berisi sikit. Pastu orang sakit memang tak larat nak bangun sendiri. So, jadi bertambah la keberatan tu, kan....

'Try la Wan mintak ngan misi tu, nak jaga dua orang.'

Then, misi bagi izin. Tapi malam ni aje... So aku stay la kat hospital. Tapi memang aku dah agak, aku tak dapat tido langsung malam tadi.

Sebab pertama; Aku memang takut hantu...

Sebab kedua; Aku memang tak reti tido tempat asing for the first night.

So, pagi tadi, kul 6.30 bangun mandikan Ayah Tok dan tukarkan pampers, kepala ada rasa weng sikit...Tapi, aku rasa, aku suka kerja camtu... Tapi bukan untuk semua. Cuma jaga my grandpa saje, ok... Lagi pun aku suka bila Wan cakap, Ayah Tok suka aku nak umi urut... Pandai je urut... Hahaha... Bangga... Tak sangka aku ada hidden talent... Menurun dari umi kot... Sebab Ayah Tok selalu puji umi pandai urut Ayah Tok...

Pastu, bila doktor masuk periksa pesakit pukul 10 pagi, Ayah Tok kena pindah wad pulak. Pastu berangkut la barang yang banyak tu ke Wad 4 instead of Wad 6. Dah pukul 2 petang, abah datang ambil sebab waktu melawat dah habis dan aku pun nak balik mandi dan kat Wad 4 tu, misi tak bagi jaga 2 orang orang.... Rasa berat je hati nak tinggalkan Wan sorang jaga Ayah Tok sebab tadi pun Wan cakap sakit dada. Tapi, Ayah Tok memang tak nak berenggang dengan Wan. Bila Wan dok sebelah, mesti Ayah Tok genggam je tangan Wan. Romantik betul.... Hehehe... Aku nanti, kalau dah sakit camtu, tak tau la hubby sanggup jaga ke tak...

My future hubby, sila jawab!!!! Hehehe.... Gatei tak habis-habis...

Pastu sampai je rumah, dekat setengah jam aku mandi... Rasa tak nak keluar je dari bilik mandi... Puas hati betul dapat jamakkan mandi pagi and mandi tengahari... Hehehe...

Pagi esok, kul 7 pagi, kena pergi hospital lagi...

Semoga Ayah Tok cepat dapat keluar hospital. Lagi best jaga kat rumah... Wan pun boleh rehat secara proper sikit... Dan kami pun boleh jaga Ayah Tok secara beramai-ramai....

Tapi ni, lengan aku dah rasa lenguh-lenguh sikit... Tapi takpe, demi Ayah Tok tersayang....

No comments: