.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Thursday, June 10, 2010

Elyra Wedding ~ 10 Jun 2010




Hari ni, ke Kg Apal menghadiri majlis perkahwinan schoolmate Tengku Mahmud batch 99-05, Nir Rosli (Ely) dan Norazirawati (Ira) aka Elyra...

First attempt drive sendiri ke sana... Dah la jalan gila punya jem. Dorang sume dah tak hirau lampu isyarat dah. Main redah je... Sebab tu bertambah jem kot. Tau la cuti sekolah dan kenduri kahwin pun berlambak-lambak, tapi, ikut rules la.. kan... Dalam jem tu, sempat jugak la mati enjin 2 kali. Haha... Lepas ni, sumpah aku nak beli kereta auto... Tak mau manual... Rasa nak cramp kaki tekan clutch...

Ok, back to Elyra's wedding... Memula tengok Ira and Ely tengah bersanding rasa tak sangka yang dorang dah big enough untuk kahwin. Sebab kenal sejak Form 1 lagi... So, still rasa dorang amsih budak-budak sekolah. Haha... Sebenarnya, orang yang belum kahwin lagi ni yang still tak sedar diri dah tua... Hehehe... Kalau tak salah, dah 7 tahun dorang couple sebelum kahwin ni... Amazing, kan?

Tadi jumpa Ilah and Zura kat wedding Elyra, sempat la jugak borak-borak.... Ilah still belajar, nurse jugak... Zura, sama cam aku... Jobless graduate. Hahaha... Bezanya, dia tengah tunggu result KPLI, aku tunggu result DPLI.

Tadi Zura cakap, "Tahun ni paling ramai batch kita kawen.... Nanti kita kahwin, ada tak kawan-kawan yang datang? Sume dah kerja jauh."

Aku balas, "Tu la... Sume dah beranak pinak masa kita kawin nanti agaknya..."

Zura balas, "Nanti syok-syok kita tengah bersanding, anak2 dorang panggil kita 'mak cik'. Tak glamour langsung mak cik bersanding...." Haha... Lucu jugak... Tapi betul la... Hmm, mak cik pun, mak cik la... Dah jodoh belum sampai, nak buat cemana...


~~~~~~~
Sebenarnya malam semalam, aku really blur bout my future. All the opportunities are standing right in front me, but i dont know which one should i choose. Actually i got the very priceless opportunity... Everybody told me to grab it, but my father dont really like it. He told me to wait for the DPLI result first. But that result will be released on 19th June... Too long to wait..

After discussed it again with my friends, then i made a decision to ask my FYP supervisor. Opps, forgot to tell, before dat, i've made solat istikharah. Then this morning, i called my supervisor, and everything went well... Alhamdulillah... I felt that a really big door has been opened for me... Thank you ALLAH... Terlalu banyak yang Allah anugerahkan, kurniakan, hadiahkan, berikan kepada aku sehingga kadang kala aku lalai untuk mensyukuri nikmatnya... Maafkan aku Ya Allah...


Tapi betulla cakap my sayang... Allah belum bagi apa yang aku nak kerana Dia tahu aku masih belum mampu memikul tanggungjawab itu, kerana aku masih belum cukup bersedia... Sampai masa nanti, bila kau dah bersedia, dah cukup kuat, insyaAllah, what i want will be fall on my lap... Kalau pun apa yang dikurniakan itu bukan seperti yang aku harapkan, ianya adalah atas sebab Allah tahu itu yang terbaik untuk aku, sedangkan aku tidak... Dan kerana Allah tahu, i deserve that... Kerana sesungguhnya, Allah takkan sesekali memberi ujian yang tak mampu ditanggung oleh hambanya... So, kena lapangkan hati, kuatkan iman, sentiasa bersangka baik dengan apa yang kita dapat... Everything happens for a reason...

So, bila aku dah bisa memilih nanti, aku akan umumkan di sini...

InsyaALLAH.

Till then~

No comments: