.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, June 7, 2010

Fake it until we make it....

Hmmm, ada beberapa amal dalam Islam yang Nabi Muhammad S.A.W cakap perlu dipaksa sehingga ia menjadi amalan....

Dan alhamdulillah, aku kini sudah semakin enjoy puasa sunat Isnin Khamis. Mungkin aku bermula sebab someone, tapi aku puasa bukan sebab dia. Tapi dia yang sentiasa memperingati dan menasihati dengan cara yang paling aku boleh terima. Dan kini, aku jadi ternanti-nanti menunggu setiap Isnin dan Khamis. Alhamdulillah...

Ehh, rasanya... amalan-amalan sunat macam ni, kalau kita buat pun, tak elok dihebah-hebah... Tapi sebab ini blog aku, dan blog ini untuk aku tulis semua benda yang aku nak simpan sebagai peringatan di masa depan, so, aku tulis la... Lagipun aku tau, blog ni tak ramai readers. 2,3 orang teman-teman yang paling rapat je. Dan de point yang aku cuba nak sampaikan is, knowing that 'SOMEONE' really make my life changes. In many parts, i think, i change for good... Thanks, sayang...

Ok, jom kita kembali ke pangkall jalan... Fake it until we make it juga boleh di apply kepada benda-benda lain dalam kehidupan kita.... Contohnya, aku sekarang ni, tengah sharpen my driving skill... Gile, bertaun aku tak drive sejak dapat lesen in 2005. Nasib baik tak lupa mana satu clutch(betul ke aku eja ni?), mana satu brek, mana satu pedal minyak... Sekarang ni, try jugak drive tiap-tiap hari. Kejap pun takpe.... Dan hasilnya, dah tak berapa nervous dah... There goes fake it until we make it... Buat-buat tak nervous masa drive sampai betul-betul tak nervous.... Thanks so much muah to my die hard supporter, my lovely sayang.... Dont know how to live without u la... Haha, padahal b4 kenal buleh je idup... Ngehee~ngada je lebih...

Dan aku ase, aku dah tau dah apa dia weakness point aku. Yang selama ni asyik drag all my confidence sampai jadi dah tak berapa confident... Rupanya selama ni aku experienced inferiority complex just because aku fikir aku tak pandai drive... Hahaha... Sekarang ni, dah boleh drive, rasa sedikit yakin dengan diri sendiri. Tercampak kat ceruk negeri mana pun, maybe boleh survive sebab boleh drive sendiri...InsyaALLAH....

Sebelum ni, asal pandang je kereta, rasa lemah semangat. Sebab ingatkann, tak pandai drive... Yang ko gi pandang je kereta tu, sape suruh. Next time, buka pintu, duduk, start enjin, drive je.... Boleh aje. Kalau betul-betul tak pandai, mesti dulu tak lulus pun masa test dengan JPJ tu kan... Lulus tanpa repeat mana-mana part pun... Parking lulus, jalan raya lulus, bukit pun lulus.... So, dah tau dulu boleh, mesti la sekarang pun boleh...

Wah, panjang ya bagi semangat kat diri sendiri... Hehehe...

Takpe, for good...

Sebenarnya aku tengah geram dengan laptop aku... Hari tu, dia cracked dekat one of his neck. So nak buka tutup tu, susah la sket. Seksa je nampak... Tapi masa tu ok lagi. Dan semalam, aku perasan, dia tak masuk charge pulak... Dah la bateri dah kong... Dan dah la aku perlu guna laptop tu untuk buat resume. Ok, buat resume tu xpe la boleh guna laptop adik-adik atau laptop abah, tapi nak print pulak yang susah sebab laptop aku je yang satu-satunya ada driver untuk printer kat rumah ni sebab cd ori dah hilang. Nak tunggu download, boleh... Tapi sakit jiwa la sikit.. Sebab aku guna BROADBAND CELCOM... owh, sungguh la rasa nak santau je selkom... Hari tu pun aku download, sehari ok kena tunggu... Dan lagi, dah la tarikh tutup job vacancy tu, 11 jun... InsyaAllah, sempat... Mudah-mudahan....

Wish me luck...

Ok, assalamualaikum....

Daa~

No comments: