.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Saturday, June 19, 2010

Get ready nak masuk sekolah balik...

Dengan ini diumumkan aku akan mendaftarkan diri di Kolej Keduabelas UPM, pada 4 Julai 2010...

Sebelum daftar kena print out surat tawaran dan segala jenis forms untuk dibawa di hari pendaftaran nanti... Aduhai... Zaman-zaman canggih camni, form pakai anta online aje... Sungguh haku tak suka... Aku lebih suka borang manual sampai depan umah posmen anta... Sebab mata aku ni agak la tak berapa boleh catch up benda alah di skrin laptop ni... Nanti ada la ter skip sana sini... Tak ke haru...

Borang medical check up pun kena print out sendiri.... Kena buat medical check up lagi.... Macam dulu-dulu.. Segan tol buat medical check up nih.. Kena buka segala menda masa x-ray... Urine test lagi... Cam loser je beratur sambil pegang beaker urine.. Erk, gelis... Hehehe....

Haip, banyaknya komplen Cik Egie, Allah dah bagi rezeki tu, boleh tolong bersyukur tak??????

Ok, ok.... Aku tak komplen lagi...

Hari ni sibuk dok buat list barang yang perlu dibeli.... Huh, betul2 macam baru nak masuk sekolah balik.

Tapi tak banyak mana pun barang nak beli... Takat buku-buku nota, exam pad, planner, stationeries tu, yang zaman belajar dulu, ada lagi kot. Kena korek balik la kotak-kotak yang bersusun tepi dinding tuh.... Huh, exercise lagi...

Tapi printer tak ada.... Dah rosak... Laptop pun separuh nyawa.... Hmm, guna je la hingga ke titisan nyawa terakhir.... I luv my laptop walaupun beso gedabak...

Hmm, sebelum berangkat, ada lagi 2 minggu untuk preparation.

Pastu kena gi lapor diri rumah mertua lak... Ada ke abang suruh aku gi time dia tak de.. Segan la i.... Hehe... Tengok la cane... Kalau segan, call je bagitau. Kalau ase muka tak malu, ajak Erah and Aima pergi bertandang...

Lagi satu masalah is handset.... Handset dah rosak satu... Lagi satu pun separuh nyawa juga... Tapi tak pe, aku pasrah je guna.... Tak ada la masalah sangat pun sebenarnya... Aku je yang kecoh lebih... Hehehe....

Tapi aku rasa sangat-sangat bersyukur kerana diberi peluang menyambung pelajaran lagi.... Aku janji tak mau study last minute lagi. Aku janji akan buat yang terbaik. Kerana kali ini, aku mempertaruhkan masa depan generasi pemimpin dan tonggak negara di masa depan....

Benar kata Nabi Muhammad SAW, seberat-berat perkara adalah AMANAH... Berat bahuyang menanggung....

Tapi paling penting, aku bersyukur kerana akan melalui hari konvokesyen sekali lagi kerana perjalanan hari konvokesyen semasa di UMT dulu, tidak selancar mana which is, kami sampai lewat, kereta abah rosak, dan adik beradik tak jadi ikut so takde gambar family diambil di studio hari tu. Cuma ambil gambar dengan umi dan abah di luar dewan je. Hopefully, the next convo akan berjalan lancar dan dipenuhi momments gembira.

Hamboi.... get real plz cik egie.... Daftar pun belum dah berangankan hari konvo... Behave sket boleh???? Gigit kang, baru tau!!! Kan, yang... ehhh????

Apapun, diharap segalanya berjalan dengan lancar. Dan aku juga jadi lebih kuat, tabah, sabar dalam menempuhi fasa baru dalam hidup ini.... To Encik Reminder, plz stay by my side, ALWAYS.... Promise?


No comments: