.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Saturday, June 5, 2010

Mengidam...

Tadi try pakai jeans lama yang tak stretchable yang aku beli masa semester 3 rasanya... Selama ni, asyik pakai stretchable jeans sampai tak sedar diri dah mengembang tahap giga... Then tadi, try pakai, guess what???? TAK MUAT ok!!!! Pakai sampai ke pinggang, ok lagi walaupun kat paha gile punya ketat. Yang membuatkan aku bertambah hampa bila tak boleh zip and butang pun... Huhu... Nampak gaya, memang aku kena mulakan operasi nih....

Abang, bila bantuan kewangan nak masuk nih??? Dah sesak napas dah nih... Hehehehe, macam la my abang baca blog ni...

Tapi, dalam pada kecewa jeans tak muat, masih lagi aku mengidam nak makan macam-macam...

First, of course la McD... Ehhh???? Hari tu cakap dah muak even to see M figure... Alah, itu hari tu.. Ini, hari ni... Lalala~

Second, rasa nak makan Kinder Bueno... Ni all time fave... Ada kisah rahsia di sebalik KB tu.. Terjadi kat GEMS SRC02. Ngehee~ Tapi belum try yang white choc punya... Mesti lagi best.. Aku ni memang die hard fan white choc pun... Ehh, tetiba teringat White Choc Macadamia Secret Recipe... Urghhh, heaven...

Third, blueberry cheese cake... Tadi review gambar-gambar kek yang aku pernah buat. Tak banyak mana pun. Blueberry cheese cake, choc cake, carrot pound cake, marble cake. Tu je kot. Tapi rasa teruja pulak nampak cheesecake yang putih susu tu ber'topping'kan blueberry pie filling yang ungu2 warna dia... Wah, seksi betul... Terus rasa nak makan... Tapi, kalau buat sendiri, mesti aku makan banyak. Tapi hari tu, my lovely friend, Erah janji nak buat kek tu... Tapi bila la nak jemput aku makan, kan.... Dia tu, sejak bertunang, sibuk ngalahkan zaman kerja dulu... Heheheh.. Tak ada la... Sebenarnya dia sibuk sikit, sebab adik dia sakit and lama juga berkampung di HUSM... Takpe2, take your time....

Fourth, Big Apple.... Siyes sedap... Tambah-tambah kalau yang topping white choc and blue/strawberry pie filling... Uish, sedapnya...

Fifth, seshyhhh... dah la... stop sampai 4 sudah... Tu pun belum tentu dapat. Jangan berangan lebih-lebih... Nanti kecewa overboard....

Tapi my first and foremost desire mesti la nak KURUS... Huhu, bila la nak jadi kenyataan nih~


p/s: ada orang tu baru dapat 1st salary, tak ingat saya ke? hehehe...

No comments: