.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, June 9, 2010

Rupanya dia kesayanganku...

Betullah agaknya, aku memang tak pandai bersyukur. Bila sesuatu tu dah tak de, baru lah aku meraba...

Aku cakap camni sebab selama ni aku asyik komplen yang laptop ACER aku berat la, saiz gedabak la, xde webcam la... Dan macam-macam lagi. Maklumla, laptop zaman 60an... Aku beli laptop ni tahun 2006, masa semester 1 di UMT, tapi masa tu orang panggil KUSTEM lagi...

Tapi sekarang dia dah nampak simptom-simptom untuk diganti dengan yang lagi muda... Maklom la, orang tua... Selalu sakit-sakit... Adapter tu, tak yah cakap la bape kali aku dah tukar. Dah masuk kali ke tiga, ni rosak lagi... Aduhai, dah la duit xde ni... Kering kontang ok... Kemarauuuuu....

Pastu one of his neck pun dah patah dah dan telah menyumbang kepada masalah susah nak tutup and buka sebab kalau tutup inner part macam nak patah kalau tak tekan betul-betul secara sopan dan ayu.. Ehhhh? Ayu?? Tak sukaaaaa... Nyah ko dari blog aku... (Apa aku merepek ni, sebenarnya?)

Dan semua masalah tu menyebabkan aku susah nak online sebab sekarang pinjam laptop abah yang cenonet tu... Dulu, masa mula-mula tengok Ally, COO company aku kat GEMS dulu, asa teruja nak beli sama. Tapi sekarang, mintak maaf la... Aku seribu kali sayang laptop gedabak aku tuh... Tak kesah lah berat ke apa, yang penting skrin adalah mabeles...

Dahlah aku kena study untuk buat proposal research... Skrin laptop abah lak, kecik jer... Nak baca materials pun tak best. Berpinar-pinar mata rabun aku nih....

Ehhh, orang itu yang baru dapat 1st pay check,.... Apa kata belikan saya laptop???? Sedekah, dear.. Sedekah... Hahaha, banyak chanteq muka haku... Hihi..

So, conclusion nya adalah, aku sebenarnya sayang laptop aku...

Sekian, terima kasih....

No comments: