.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Saturday, June 26, 2010

Sila lempang aku bagi aku sedar sikitttt!

Hari ni dah 26 Jun 2010.... Tak sampai seminggu lagi aku akan ke UPM...

Tapiiiiii....

1. Borang baru print

2. Borang ~ belum isi

3. Medical checkup ~ belum buat

4. Packing barang ~ belum buat

5. Makeup ~ belum beli... (certain things yg dah habis la... such as mascara, and skincare product...ehh? masuk kategori mekap ke? ehehe)

6. Certificates ~ belum fotostat and endorse

7. Pasport sized picture ~ belum cuci

See, aku belum ready pun lagi nak start sekolah balik... Punya la main-main... Nasib baik tadi pergi print borang kat rumah sepupu aku... Dia ni pun nak masuk UMP 3 Julai ni.... Tau la jugak sedikit sebanyak perkembangan terkini.

Perkembangan 1

Aku: Eh, semua borang ni kena print ke Abang?

Abang (Sepupu): Semua kena print la kak eg.. Farid (adik dia) dulu pun print semua.

Aku: Ehhh, kak eg dulu dia hantar by post.

Abang: Tak la... Farid dulu, offer letter je dia post.

Aku: Oooo, nasib baik kak eg tak tunggu je borang sampai....

~ 5 taun lepas, time aku nak masuk u, sume benda sampai depan pintu rumah.... Hehehe... Cepatnya masa berlalu... Eceh, nak cover malu...

Perkembangan 2

Aku: Ehh, Abang dah buat medical checkup? Kat mana?

Abang: Dah, kat klinik Lokman...

Aku: Asal tak wat kat klinik kerajaan?

Abang: Kak Eg tau tak, Abang dah gi tanya kat klinik kerajaan, 4 Julai ni baru ada kosong....

Aku: Kat Klinik Lokman ramai tak orang?

Abang: Takde la ramai sangat... Abang gi pukul 9 pg, kul 3 ptg baru siap... (sambil sengeh-sengeh perli)


Isk, isk, isk.... Kalau my sayang ada kat sebelah kan, senang.. sume dia leh monitor... Ngeheee~

Dah tu, bila aku nak siapkan sume ni?


Perkembangan 3

Tadi cakap dengan umi.

Aku: Ahad ni la kak eg nak gi buat medical checkup... Ingat nak gi amek Erah dulu.. Buat teman.

Umi: Ahad ni cuti la cik kak.

Aku: Asal lak cuti?

Umi: Cuti SUKMA.

Aku: Asal lak Terengganu cuti? Kan SUKMA kat Melaka, Melaka je la cuti.

Umi: Kan Terengganu yang johan keseluruhan...

Aku: Ehhhh????

~ See, mak aku lagi updated dari anak dia... Malu i... Seb baik tau Sukma buat kat Melaka... Kalau tak, mampus aku kena paksa telan air newspaper ngan umi... Ala, tapi tak leh salahkan aku... Aku bz kat umah... Kena sapu lantai, kena masak. Mana sempat nak tengok sukan kat tv... Ehh? 2 chores je, asal cam bz ngalahkan ada anak 16 ni????

No comments: