.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Thursday, July 1, 2010

Last day...

I'm goinG to be super duper busy today... Esok akan bertolak ke Kemaman dan overnite rumah my uncle. Then pagi Sabtu, bertolak ke Shah Alam and overnite rumah my another uncle. Then, pagi Ahad mendaftar di Kolej Ke12 UPM. Dan Isnin, memulakan minggu Perkasa Putra... Harap-harap aku akan jadi lebih gagah perkasa di sana... So many hurdles to get through... I know, Allah is always with me...

Walawey... pagi esok nak bertolak, tapi hari ni aku belum pun start packing. Sempat ke? Pagi tadi, nenek pulak bagitau nak buat kenduri solat hajat kat rumah dia sebab cucu-cucu dah nak pergi ke universiti masing-masing. Ofkos la aku akan bz di dapur nenek petang sampai ke malam. Dah tu, bila aku nak packing barang nih????

Hari tu, aku cakap aku tak jadi pergi rumah my parent-in-law-to-be,kan? Sebenarnya jadi. Last minute action. Ngeheehe... Pukul 5.10 petang kot aku bertolak ke rumah my father's uncle, then pergi ambil Najwa dan terus ke rumah parent-in-law-to-be [OMG-payah-ok-nak-taip-benda-ni]. Sampai kat rumah PILTB dah pun pukul 6 petang.... Pastu borak-borak sikit, pukul 6.30 petang terus ke pantai air tawar sebab sangat-sangat craving for nasi air Pak Awi. Femes ok nasi air tu kat area Pantai Air Tawar tu... Sedap sangattt...

Hah, lupa nak cakap. Ada satu kejadian memalukan telah berlaku kat rumah PILTB. The scene is, aku tak pandai reverse kereta. Aku memang failed bab-bab reverse ni. Ngehngehngeh~ Dan hasilnya, masa nak balik dari PILTB, dengan bersaksikan PILTB, adik abang and sepupu-sepupu dia, aku reverse secara membabi buta. Ngahaha! Tapi berjaya juga menuju ke jalan utama secara bersusah payah. Hoh, malu gila ok.... Aku pun tak faham kenapa aku tak pusing je kereta kat laman.... Dan bersusah payah je reverse. Sampai sekarang aku tak paham lagi nih... Takpe, next time....

Malam tu, abang cakap, "Mak cakap, sayang tu tak terer lagi drive, nanti pesan kat sayang drive elok-elok." Adoyai, malu ok... Jatuh saham depan mak mertua... Mak, saya failed reverse je... Lalala~ Apapun, pesanan mak tetap saya ingat. Hehehe....

Ok, kembali ke kedai nasi air Pak Awi, Pantai Air Tawar... Percaya atau tidak, pukul 7.30 petang baru kami bertolak balik. Tu pun tak sempat habiskan nasi air dan air batu jagung yang sedap tu sebab hujan turun bersama ribut taufan [ok, itu hiperbola].... Tapi, tetap kategori hujan ribut...

Gerun gile drive dalam hujan ribut. Aku tawakal je drive balik rumah walaupun jalan blur je aku nampak. Dah la silau mata, tinggi... Ngeheee.. Nasib baik selamat sampai ke rumah tepat pukul 8.10 malam... Nasib baik abah tak marah... Ngahahaha~

Tapikan, aku sangat happy hari tu... Sebab Najwa dah GEMOK... [Ellen, u should see her figure... Seriously, she's getting fatter] Macam tak caya tengok Najwa dah berisi sikit. Senang hati agaknya... Heheheh... Tapi still lagi slimmer than me. Normal aje, cuma sejak kenal Najwa sejak form 2 kot, aku dah biasa tengok dia kurus, so, bila jadi camni, aku rasa weird sikit la... Tapi she's getting more beautiful than before. Aku pun tak tau jamu apa dia makan... Hehehe... Jamu kasih sayang kot... Ngeheheee~

Ok, ni part muhasabah diri sikit. Sebenarnya aku susah hati sikit. Sebab, walaupun KPM taja kos pengajian dan elaun sepanjang DPLI tu, tapi kami hanya akan dapat terima elaun lepas tiga bulan. 3 bulan ok?? Bukan tak boleh mintak dengan abah, tapi aku dah 24 tahun ok. Dah tua. Segan nak mintak duit sebab dah dekat 6 bulan tak mintak duit abah. Ni kena mintak lagi. Rasa tak berapa best. And i have broadband bill to pay. Memang kat UPM ada hotspot, tapi aku tak nak terminate aku punya broadband walaupun service cam B_RUK. Dah la ni pun banyak berhabis duit untuk persiapan. Tambah pulak, my bro Ammar pun akan start pengajian di TATI, Terengganu. Banyak jugak kos untuk dua manusia ni nak start belajar. Nasib baik dapat bantuan kewangan sikit dari my abang. TQ abang.

Tu pun terpaksa jimat-jimat. Semalam, aku tukar pencuci muka. Sebelum ni aku pakai pencuci muka sendayu tinggi (RM38) dan toner sendayu tinggi (RM 39), dan semalam, aku beli pencuci muka Tia Amelia je harga RM 16 dan toner dia pun RM16. Two for RM32... sangat pandai cut cost. Tapi ok je aku rasa Tia Amelia's product. Baru guna malam tadi. Best jugak. Alah, pakai Sendayu Tinggi for oily and acne skin pun camni jugak muka aku. Bukan transform jadi flawless cam kulit Najwa pun... Eh, apa motif selit nama Najwa nih? Hehehe.... Harap-harap, aku lebih pandai manage duit nanti. Kena la belajar-belajar finance management kan. Nanti dah nak kawen, senang. Tak de la duit habis beli barang tak perlu. Whoahahah, berangan nak kawen.... Kerja pun tak tau kat mana....

Ehh...

K, need to stop here sebab nenek ajak teman pergi pasar sebab nak beli barang untuk kenduri malam ni... Ok, till then, assalamualaikum.

1 comment:

aku.gadis.itu said...

wawa da temok?? OMG aku tlepas scene hebat ni. bkn senang nk tgok wawa gemuk. fatter than me or not egee? im worried if im the fattest among us..whaha. jamu kasih syg.menarik tu. kene wat entri pasal jamu ni.kekekeke..sori egee. xdpt join u n najwa.. harap raya nt leh jumpa