.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, July 7, 2010

UPM: Third day

Hari ke-3 di UPM... menjalani minggu orientasi setelah berumur 24 tahun ni menyebabkan jiwa sedikit memberontak. Bukan mahu komplen, tapi tertanya-tanya apa rasionalnya minggu orientasi pelajar DPLI digabungkan bersama pelajar ijazah.... Dan apa rasionalnya kami dipaksa mendengar tentang taklimat Palapes, Suksis, Kokurikulum dan mungkin esok, taklimat PTPTN sedangkan kami takkan terlibat langsung dengan semua tu untuk sepanjang masa setahun di UPM. InsyaAllah... Seolah-olah memberi rendang daging kepada vegetarian.... Macam tu la kami diperlakukan... Huhu...

Nasib baik doktor hati ada.... Kalau tak aku tak sekuat seperti ini... Thank you, sayang....

Ni pun mencuri masa tido untuk update blog... Esok kena bangun before 6 am...

Minggu Perkasa Putra bermula 3/4 Julai - 11 Julai 2010... Long way to go...

Dan dapat kawan baru yang best-best semua... Diana, Adeline, Eiylin, As, Nora, Shima, Mira, Juwita dan Fiza... Rasanya tu je kot yang paling sekepala... Alhamdulillah, Allah gantikan 9 kawan baru untuk sorang kawan yang diambil dariku setelah 4 tahun berkawan... Alhamdulillah, Allah tahu yang terbaik untukku... Alhamdulillah....

Sepanjang orientasi, kolej aku tak diberi jadual/tentatif harian. Kononnya P & C... Aku pun tak tahu apa yang p n c sgt tu... Menyusahkan aku nak atur life.. Makan pun tak sempat kunyah.. Main telan je... Semayang pun baca fatihah pun lagi laju dari LRT.... Kejar masa kononnya...

Hmm, my sayang cakap, lapangkan dada, sentiasa bersangka baik, terima segalanya, dan ingat, Allah tahu yang terbaik untuk kita... Kan yang? Tq syg...

ok, nak tido skg.. Penat yang amat...

Till then...

Tetiba rasa nak tido.. Sambung later ya...

No comments: