.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, August 16, 2010

second paper: falsafah n perkembangan pendidikan di malaysia

dari awal lagi, mindset aku dah salah tentang dis subject.

sejarah aku, 6c ok masa spm dulu. so, no wonder la aku fobia dengan segala macam history dan falsafah ni. aku lagi suka pskologi kot...

so, malam tadi, niat nak tido kejap pukul 11 mlm dan bangun balik 2.30 pg mcm smlm, ms study subjek psiko adalah palsu semata-mata.

makanya aku tersedar pukul 5.30 pagi dan realized that aku belum start study pape untuk paper falsafah yang akan di test lagi 3 jam.

punyalah menggelabah aku study sepintas lalu, dengan niat, asal baca sudahhh....

lalu, berjalan dengan senang hati ke kelas.

duduk di kerusi.

baca doa.

selawat.

baca bismillah, 40x.

bukak kertas soalan....

Nauzubillah....

Soalan adalah tak berkaitan dengan nota slideshow lecturer.

Maka, skill 'fikir logik' langsung tak boleh dipraktikkan.

Lalu menjawab dengan tenang tanpa meniru dan...

Tawakkal kepada Allah.

Dan, aku tak mengharap dapat tinggi sangat pun.

Dah la ni je la ujian yg ada utk subjek ni.

No second test.

Dan test ini membawa markah 20%.

Sangat cuak di situ....

Dan menyesal...

Apapun, pray for the best...

InsyaAllah.



p/s: tukang kejut, x kejutkan saya pown.... sila makan cili sendiri wpun anda pose ye, tukang kejut..

No comments: