.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Saturday, September 4, 2010

Big spender....

What a big spender i am tonite..

Huhhh, kecut perut bila dah kira berapa duit habis dalam masa 2 jam malam ni...

Maybe sebab dah lama tak shopping kot...

Sekali shopping... amek kau! Habis RM 200...

Tu baru shopping kat uptown... tak gi shopping complex lagi....

Dan bila diteliti shopping list, baru boleh potong 6 barang out of 20, dan 1 barang yang tak tersenarai tapi terbeli.... Huahuahua... Ase nak menangis bila beli barang yang ke-6 bila tetiba aku sedar itu rm 50 terakhir yang ada dalam purse aku...

Abes la niat suci murni aku nak berjimat cermat duit elaun ni....

Maybe bagi orang lain, apa la sangat dengan RM 200. Tapi bagi aku, besar nilainya RM 200 itu bila mana dihabiskan dalam masa 2 jam. Dan telah ditipu oleh peniaga sbyk dua kali malam ini.... huahuahua...

Pentipu 1:

Aku: Akak, baju ni RM 25, bpe boleh kurg?

Akak peniaga: Hmm, akak bg rm 20....

Aku pun bersorak suka ati sebab dia kurg kan rm5.

Tapi melangkah je ke kedai selang 2 buah dari situ. Baju yang sebijik sama... Tertera di situ RM 20...

Dan aku pun...

"Bang, bape boleh kurang ni?"

"RM 15, dik..."

Wahhh, sumpah aku nak nanges di tempat kejadian....



Pentipu 2:

Aku: Cantik la baju ni, boleh try tak kak?

Peniaga: Boleh, boleh, try la...

Aku; Berapa ni kak? (Setelah selesai m'try baju tersebut)

Peniaga: RM 35...

Aku: Tak leh kurang lagi ke kak?

Peniaga: Boleh... akak bagi RM 33...

Aku: Nanti dulu la kak... Jap lagi saya datang balik.

15 minit kemudian. Setelah mensurvey di gerai lain kononnya tak mau ditipu kali ke 2... aku kembali ke kedai itu. Dannnn...

Aku: Jadi la kak saya amek baju tu...

Peniaga: Ok. (Sambil lipat baju tu n masukkan dalam plastik)

Aku: (Hulur duit RM 50)

Peniaga: (Bagi belen RM 1)

Aku: Ehh, tadi akak cakap RM 33.

Peniaga: Ehh, mana ada....

Aku: Betul. Tadi saya tanya harga berapa, akak cakap RM 35, tapi boleh kurang RM33.

Peniaga: Tak, itu baju yang kecik sikit tu. Yang sebelah baju awak amek tu.

Aku: (Malas nak gaduh dan angkat kaki je sambil dalam ati menyumpah2. Dah memang kau bagi aku try baju tu, ape ke bongok nye kau gitau harga baju sebelah tu yang aku tak merisik khabar punnnn?????)


Apapun aku ase happy malam ni... Sebabnya hajat nak makan spagetti bolognaise kat San Francisco Pizza tertunai sudah. Walaupun tak abes sbb byk sgt.. Tu amek regular portion. Bukan amek large portion.... Seb baik sedap. Tambah pulak dikawankan dengan Lime Special yang ganja gile rasa dia... Sumpah sedap.... Sebabnya teringi makan spagetti San Francisco is, malam semalam makan spagetti kat Chop and Steak tak sedap langsung. Melayu gila rasa dia.... Tak leh feeling2 Italiano pun.... Frust di tempat kejadian. Dah la semalam berbuka dengan Maggi cup je sebab kul 8.30 mlm ada test... Takpe la, rezeki hari semalam...

Lagipun ase lega sebab 1st test sume dah habis and dapat result pun agak memuaskan ati umi abah. Dan lagi banyak grup asg dah settle. Tinggal lagi dua tiga ketul yang kena submit lepas raya. Tambah menyenangkan ati bila aku bakal berangkat pulang ke kampung tercinta, esok lusa.... Owh, seronotnyeee....

Apapun, thanks to Asz sebab sudi melayan angin aku nih..... Luv u so much...


2 comments:

marinahunny said...

huk aloh, kesiannya..x baik akak tu kan..

Egie Polaris said...

tu la... xpe la.... rezeki dorg mlm tu... nxt time kna improve lg la skill jual beli sy ni... hehehe....