.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, September 28, 2010

Tag dari cik ellen

Tag dari Cik Ellen from http://iluvmyframepink.blogspot.com

1). Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?
Cam Ellen cakap, buat bodoh je even dalam hati bengkerk meruap-ruap... Tapi tu dulu la... Selepas ada ENGINEER hati, rasa marah+bengkerk tu, kita bagi je kat dia. Suruh dia simpan. So, kita akan ase bahagieeeee.... Kan yang... Hehehe.... Learn from mistakes...

Tapi siyes penah kena tikam dengan kawan baik... Baek kerrr???? Dari belakang ada, dari depan pun ada....

Kalau jadi camni, 1st; muhasabah diri... Pikir if kita ada wat salah dengan dia or kita pernah wat dia camtu. Kalau tak de, anggap je la tu ujian dari Allah... Dan ujian Allah itu kalau diterima dengan redha dan berlapang dada, boleh dijadikan medium penghapus dosa... Wallahuallam...


2). 6 orang di hati anda?

1- Umi, abah, family
2- my Abe Ku Saye
3- Engineer Hati
4- Kawan yang jarang jumpa tapi sentiasa di hati: Yunie, Ellen, Wa, Effa, Dayang, jaja
5- (nak tinggal kosong dulu, boleh? malas nk pikir...)
6- (nak tinggal kosong dulu, boleh? malas nk pikir....)



3). Anda rasa anda comel?

Of kos la... Tak baek menghina ciptaan Allah SWT.... Kalau dah sedar rupa kejadian tak secomel mana, comelkan dengan tingkah laku, comelkan hati... Kalau dah memang asal rupa kejadian adalah comel, comelkan lagi dengan tingkah laku yang comel... Tapi kalau diri anda comel tapi hati Nauzubillah, sila muhasabah diri sendiri b4 tido. (Opsie... baiklah Cikgu Izyan.. ceramah seketika)

Lagipun my Abe Ku Saye selalu cakap... 'Sayang ni, comel la...' (Erk.... muntah hijau...)

4). Single or taken?
Macam Ellen jawab jugak... Single sebab tak kawen lagi, tapi taken...

5). Blog yang anda suka?

Opkos la blog chika and Kak Di... Tapi banyak lagi sebenarnya... Fatin Liyana aka Doktor Comel, Kak Arween, blog masak2...

6). adakah bilik anda kemas setiap hari?

Sejak bergelar pelajar Dip. Pend. Sains Pertanian ni... Jarang nak jumpa bilik aku kemas.... Ehhh, bilik maybe kemas separuh sebab rumet aka Cekgu Zura rajin kemas part dia.. Hehehe.... Tapi sebelum start marathon asaimen and study utk test, aku pastikan katil, meja, lemari and lantai adalah neat and tidy.... Amek mood kate orang... Tapi kalau takat nak masuk bilik, makan, semayang, rest kejap before rushing gi kelas atau ladang atau kelas gantian malam, jangan harap katil aku kemas... Semua buku and baju aku main campak je atas katil... (Anak dara bertuah....)


7) Lagu terakhir yang anda dengar?

150 juta dari Fynn Jamal tapi budak comel bertudung labuh and bersuara sedap yang nyanyi...

8). Last text message?

My abu ku saye mintak izin nak tido dulu sebab aku baru balik kelas malam...


9). Last phone call?

My abe ku saye jugak sebab keluar saja dari kelas malam, aku lapor diri and mintak izin kuar gi makan... (Ecehhh, baik la sangattt. Padahalllllll.....)

10). Hari terakhir anda menangis?

Bila eh Yang??? Seminggu lepas raya kot.. Bawak ati yang kecik dengan umi and ngadu kat Jaja... Pastu banjir...


11). List lima color favorite anda?

Putih/cream untuk kasut and handbag, purple, biru, pink untuk baju... Maroon untuk kaler keta... (Eh, warna keta xsure lagi sbb yg latest aku suka tengok saga maroon SE)

12). Orang terakhir anda ber-YM?

MK Fadzli and Papa Teh...


13). Game paling anda suka?

Aku adalah manusia yang will say NO to computer/phone games...
Tapi suka main bola jaring untuk pecahkan lemak since aku baru realize aku ada talent main bola jaring masa kat CMMF... Alhamdulillah...

14). Adakah anda peminat MCR?

MCR? Apakahhhh? Tak tau.. aku jakun bab2 centu..


15). Apa perasaan anda jawab tag ni?

Takde rasa.... Pestaim jawab tag....


16). Anda rasa tag ini best?

Boleh la.... (Jaga ati tukg tag)


17). Tag lagi 10 orang

Malas la nak tag orang....

No comments: