.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Friday, November 12, 2010

Cikgu Izyan in da house!!!!

Wahh, cantek nama cmtu ehhh...

Ni mood feeling cikgu-cikgu tengah membara..

Selepas dua sesi micro-teaching, aku rasa aku dah suka jadi cikgu. Dah ada rasa minat. InsyaALLAH... Cuma banyak lagi yang perlu diperbaiki... Normal la tu kan... Aku kan novice teacher. Nervous tu dah tak berapa nak ada, cuma kefasihan bila menerangkan sesuatu tu, agak kurang sikit. Tadi pun, maca micro-teaching 15 minit, ada la dalam 5 kali aku asyik dok ulang, 'Apa ni?' bila aku hilang idea masa nak fikir suitable vocab to explain something.

Alhamdulilah, mood kembali ada. Dan juga rasa kembali bersemangat. Masalah-masalah yang membelenggu hari tu dah hilang tanpa aku sedari atau pun aku telah dihadapkan dengan beberapa pilihan untuk mengatasinya. Alhamdulillah, ALLAH Maha Kaya.

Tapi minggu depan, kena review balik tape masa micro-teaching tu. Sumpah tak sanggup nak tengok. Malu weii... Dan juga tak sanggup nak tengok betapa 'besar'nya aku dalam rakaman tu... Fuhh, sempat tak nak diet dalam masa sebulan ni? Takut jugakkan aku nampak bersaiz double my sayang dalam picture nanti. Urghh, ngeri nak fikir. Tapi bila hadap nasi lemak lauk rendang daging dan tempe goreng, tak rasa ngeri pulak nak makan. Hehehe...

Thanks to whom it may concern.. I know u would never stop praying for my success and happiness. N plz bear this in your mind, so do i.... [wide smileeee]

Hmm, currently i am suffering ulcer in my throat. i thought,it was tonsil at first, but when i check it out, it was ulcer instead. So hard to swallow food and water as well. Then i just take chicken or prawn porridge made by a master student dat lives just in front of my room for dinner. And i would rather skip lunch for i think it is so horrible to swallow the hard thingy. Those porridge are delicious, you.. Seriously, i am not pulling your leg. [Kak Na, nanti nak resipi!!!!]

Btw, the date of today is so beautiful, rite? 12/11/10. And fortunately i have storing the nice memory for today. Micro-teaching it is. Yes, absolutely. Thanks to Allah for giving me the strength and motivation to face it. Alhamdulillah... Every moment is arranged greatly by ALLAH. Appreciate it!!!



Regards,
Cikgu Izyan.
(Gedix ahhh tulis ceni)

No comments: