.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, November 17, 2010

Rezeki jatuh dari langit Kuala Krai...

Semalam menikmati perjalanan selama 10 jam bersama Dayang, a friend of mine. Sebenarnya dah beli tiket. Tapi gedik nak balik dengan kereta sebab lagi selesa. Lagipun my sayang tak balik kampung. So tak best balik sorang-sorang. Then i ended up balik dengan Dayang.

Kitorang just had brunch at McD. Then lepas mangrib tu lapar giler. Nak stop untuk makan, malas. Sebab malas buang masa. Lagipun jalan sesak.

Masa di Kuala Krai, jammed teruk. Kereta bergerak macam semut. Sape yang drive manual car, rasa la urat betis cane.. Huhuhu... Then teringat ketua darjah masa degree tinggal kat area situ.

"Kt Krai ni.. Jem gileee.."

"Kat mana sekarang?"

"Ntah." -Then aku sebut 1 signboard which i forgot rite now.

"Dah dekat dengan rumah tu..."

"Ooo, nak singgah makan nasik la. Lapar giler nih." - Mode:Joking.

"Nasik xde, lemang ada. Stop la kedai makan, nnt org gi."

"Takmo la... Nak nasik dengan budu."

"Naik kereta apa tu?"

"Gen2. Why?"

"Xde apa, saje. Plat?"

"XYZ. Why?"

"Xde apa."

"K la.. Daa~"

Lepas tu sambung sembang dengan Dayang. Dah la bila jem aje, kami main teka teki. Contoh, "agaknya xcident kot..." tak pun, "ada road-block kot.." Then sampai abis jem, "Ehh, mana xcident nya????" or "Ehhh, mana roadblocknya???"

Tetiba dalam kesesakan jalanraya, seorang lelaki berkepala botak, berbadan besar dan tinggi, berjubah putih menghampiri kereta. Aku dan Dayang, diam. Cuakkkk!!!!

Dia ketuk cermin kereta....


Aku bukak.


"Nah, lemang n kuih."

"Follow motor, nak bawak ikut jalan shortcut."

Kata ketua darjah aku masa degree....


Rezeki jatuh dari langit dowh!!!! Alhamdulillah....

To Papa Teh, thank you.... Lemang dan kuih adalah sangat sedap. Tapi kalau ada rendang lagi sedap. Hahahhah!!!!


No comments: