.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, December 20, 2010

Bersyukur atas kurniaanMu~

Alhamdulillah, thank you very much to the Almighty, Allah SWT for the unbelievable gifts given to me today.

First and foremost, I am very happy today when i see my 1st semester's result. All the hard-works really paid off. Alhamdulillah i managed to get Dean List eventho for DPLI students, there is no term like Dean List. There are just Pass or Fail in our transcript. But the pointer really made my mood good today. Smile always... And i know that im not the one and only that got pointer 3.75 and above. I thought, about 3/4 from our class got 3.75 and above kottt... As far as i concern la... Hehehe... Tapi xpe, tetap bersyukur dengan apa yang aku dapat. Rezeki masing-masing kan. Kalau ramai yang dapat pointer tinggi, better for us la kan. insyaALLAH we'll be a better teachers in our future undertaking. Cehh, future la sangat.. Padahal tinggal lagi 6, 7 bulan je sebelum posting...

Thanks to all that contributed so much. Im not alone in getting that pointer. Thanks for my parents, grandparents, siblings, friends, BFF and my love for continuous support and prayers for me to get succeed. Thanks everybody. From the deepest of my heart.

Dan menambahkan kegembiraan hari ni, allowance dah masuk... Hohoho.. Berjoli sakan la... Tapi for savings dan asingkan awal-awal dah.

Makanya, terjadilah perkara yang berikut:

a) Belanja my rumet makan

b) Treat my self la kannn.... Penat dowh berladang, tak tido malam buat asg sume... And penat hadap kontroversi segala eventho org lain yang buat salah, aku yang dapat nama... Tapi xpe, ALLAH Maha Tahu.... Tak perlu la kot aku gi begitau semua org the truth, kan... Yang mana dah lepas jadikan pengajaran. The gud news is, aku dah makan ayam dah... Tapi ayam untuk lauk nasi tu, agak kurang lagi la. And dont ask me to clean the raw chicken....

c) Treat for myself again. Sedap sangat popia basah mak cik ni. Mewahhhh isi dia. Tapi tamak punya pasal, beli 5 bijik. Tak sedar yang lepas tu gi dinner kat McD. By now ni pun still lagi aku n rumet terkulat-kulat pandang popia yang masih berbaki 2 bijik tu.. Plz dont ask sape yang makan the rest 2 bijik and 1 bijik tu....

d) Last treat for my self today. Hehehe... Alah, pakai toner murah pun nak tayang keeee???? Tapi walaupun murah, ni fave toner aku. Muka aku ni memang jenis mudah naik jerawat. Kalau tak pakai toner dua hari, jerawat dah naik toncang dah. And kebetulan toner dah habis 3 hari lepas, so beli je lahhh...


Btw, aku ada agenda istimewa malam ni. Kukus kelapa for making lepat pisang tomorrow morning.... The lepat pisang is requested by my sayang sebab dia tgk pic lepat pisang yang aku buat hari tu... So lepas mgrib tadi gigh la aku meredah hujan dengan my rumet ke pasar malam mencari pisang, kelapa parut and daun pisang. Ni, tengah kukus kelapa supaya tak basi pagi esok. Harap2 tak basi la.. InsyaALLAH...

2 comments:

nieja said...

babee..
u pndai buat lepat pisang?
wahhh senang ke?
nak blajaaa!

Miss Polaris said...

senang je la nieja... klu tukg msk terbilang cm nieja ni, pejam mata pun blh buat..