.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, December 6, 2010

The best weekend

Memula dapat tahu ada cuti 5 hari, menggelitis rasa nak balik kampung. Sebabnya cincin tunang tak beli lagi. Tapi my sayang pulak ajak balik Batang Kali... Wahh, tergoda i.. dah tahu dah dapat spend time dengan sapa kat Batang Kali nanti... of course la my Vanilla Coke... kannn... Ye, Aishah Sofea and Ain Fatiha yang sumpah comel rasa nak penyet-penyet tu...

After make-up by Auntie Egie (1st day)

Aishah Sofea - a model to be

Kakak Aisyah and Adeq Ain ~ Before make-up (1st day)

Lepas tu call umi mintak izin, and transfer kan duit cincin kat umi. Biar umi je la yang belikan ya... Anak dara and anak teruna sila bersuka ria di Batang Kali...

Elehh, takde maknanya bersuka ria... Kat rumah family my future sis-in-law tu, sume kena bertutup litup. Jangan tak percaya bila aku pakai kain batik dan bertudung 24 jam kat rumah tu kecuali masa mandi and tido.... Tapi siyes best dapat jumpa ain and aishah..

See! Tengah study Kajian Tindakan di ruang tamu

Lagi best, siang malam pagi petang dapat makan sedap-sedap. Hehehe... Tapi betul, Kak Za masak memang best walaupun lauk biasa-biasa aje. Sungguh aku takut nak timbang berat badan lepas 3 hari di rumah Kak Za.

Malam pertama; nasi panas, ikan goreng, budu, tom yam ayam. (Malam pertama, sumpah lapar dan aku tak segan makan. Tapi tak tambah ok. Mind u!!! - Tapi, memang aku jenis tak segan melantak punnn..)

Hari kedua:
Pagi - Kuetiaw goreng.
Tengahari - The best ever laksa penang. Aku tak tahu la aku yang jakun atau kak za memang pandai masak atau laksa penang guna ikan sardin ayam brand - kisar sume and campak dalam periuk je bersama kuah tomato- memang rasa dia superb!!!!
Petang - 2nd round laksa penang and goreng pisang and apam balik.
Malam - Nasi panas, ikan goreng, pucuk paku goreng dengan udang pedas gilerr and ikan masak lemak cili padi.

The best ever laksa penang

Hari ketiga:
Breakfast - Nasi lemak best giler-tapi segan-tambah-pastu-nyesal-sampai-sekarang. Tapi tak snap picture pun sebab my sayang tak bagi... Elehh, padahal jeles!

Ouhh, cuak-cuak... Berapa la berat aku sekarang. Tak tahu la samada aku yang buruk lantak atau aku jakun dah lama tak makan home-made meal. Tapi sumpah sedap. Sampai sekarang perut aku rasa lapar sebab dah terbiasa 2 malam taking dinner.. Kalau dapat nasi lepak pagi tadi ni, sumpah mak mertua lalu belakang pun aku tak perasannn...


No comments: