.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Friday, December 17, 2010

Dinner + breakfast

~Ini la rumet saya untuk 1 bulan~

Alhamdulillah, semalam berjaya menghabiskan puasa sunat 10 Muharram dengan jayanya... Cehh, padahal bantai tido 4 jam sebab class cancelled... Tapi tu tido tengahari... Sunat nabi kata. (Padahal nabi kata sunat tido 10 minit je tengahari~)

Bukak puasa dengan french bread with peanut butter and strawberry spread and of course my favourite hot Milo.... My sayang suruh masak, tapi sebab my rumet dah balik kampung, rasa malas pulak nak masak and makan sorang-sorang. Xde feel.. Cehh...

Baru satu hari 2 hari my rumet balik kampung, dah rasa rindu dah... Dah la minggu depan kena kembali ke bilik lama.... Nanti dah tak boleh dah masak sama-sama dengan my rumet. Dan kemudiannya kena duduk bersama rumet lama balik. Rumet lama pun best jugak. Tapi sebab dia bz attend classes, dia tak masak. Alah, nak sedih apanya, rumet sekarang ni, bilik dia depan aje bilik lama aku....

Lepas isyak, rasa lapar pulak. Maklum la, aku ni jenis pemasin. Kalau sehari tak dapat makan makanan bergaram, tak sah. I'm not really a sweet-tooth actually. Tapi kalau sesekali orang belanja kek Secret Recipe or Big Apple or apple pie Burger King, sumpah tak tolak... Hehehe... ~

So, decide nak masak. Dalam kepala dah 'terngiang-ngiang' kesedapan cucur bilis...

Maka, jadilah....

Savory Little Pancake served with chili sauce and grounded blackpepper

Savory Little Pancake

Wahhhh, nama tak nak kalah. Padahal cucur bilis yang tak mengambang dengan jayanya... Hehehe... Saje buat dia cair-cair sikit. Senang sangat la nak buat ni.

Telur sebijik, bawang besar setengah labu, hiris (aku suka bawang banyak), cili padi sebiji hiris halus, bilis sejemput buang kepala dan basuh pastu tumbuk setengah lumat (sebab nak bagi rasa dia bercanda mesra dengan tepung. Tepung satu cawan kot. Tah la, aku main curah je sesedap rasa. Dapat la 10 bijik... Mengah kauu nak habiskan... Jangan lupa letak garam secukup rasa. Kalau ada sawi pun best jugak hiris lebih kurang setengah cm cmtu... Sedapp... Tak rasa sayur langsung.

Tapi nasib baik hari ni sambung puasa lagi. Boleh la cut calories intake lagi kannnn... Nasib baik malam tadi buka website iluvislam ke apatah.... Dia cakap kalau tak sempat puasa sehari sebelum 10 Muharram, bolehlah sambung berpuasa sehari selepas. So, hari ni, insyaALLAH, akan habiskan sehari lagi puasa.

Malam ni tak yah masak kot. Ada orang nak belanja makan... Alhamdulillah... Huhu~

No comments: