.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, December 14, 2010

Lepat pisang





See, macam tak percaya aku tengok pisang yang tersenyum manja dalam plastik 5,6 biji atas meja study aku dah jadi lepat pisang... Gila gigih aku and rumet gi cari daun pisang kat pasar malam tadi. Mengidam punya pasal.

Dah la steamer takde. Nampak tak dua biji rice cooker kat atas tu? Hah, aku punya idea la tu masukkan air dalam periuk besar tu, then letak periuk kecik tu dalam tu, then tutup dengan dia punya lid, dan steam. Sekali jadi, kauuuu! Macam tak percaya...

Tapi sikit kecewa la sebab takde kelapa parut. Kalau ada lagi syok, kan... Tapi aku ni memang suka memandai-mandai, so bubuh je serbuk santan. Boleh la...

Sedap jugak... Heaven giler sebilik dengan rumet baru ni. Sama-sama giler masak... Lagii dua minggu, aku tak tau la baju aku yang umi jahit muat tak... Huhu...

No comments: