.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, December 21, 2010

Sedihhhh...

Lagi seminggu kot nak kena pindah ke blok lama...

Rasa sedih pulak nak tinggal bilik baru ni...

Dulu kemain lagi membebel2 bila kena pindah ke blok belakang yang jauh dari main gate, jauh dari cafe... Tapi bila dah duduk sini, rasa jatuh cinta. To be honest aku mula suka dengan perjalanan yang jauh setiap hari untuk ke bus stop dekat main gate kolej untuk tunggu bas ke kelas, ke cafe dan juga untuk ke toilet sebab bilik sekarang berselang sembilan bilik dengan toilet. Sedangkan dulu selang tiga je dari toilet.

Tak tahu kenapa, day by day, aku rasa suka je atur langkah ke toilet walaupun mula-mula duduk sini sangat la seksa nak ke toilet. Kalau nak gi toilet, selalu je tahan-tahan sambil tunggu ada pinggan kotor nak cuci or bila ada nak gi isi air dalam kettle. Takde maknanya aku nak berulang alik kejap gi answer de nature call, kejap gi basuh tangan, kejap gi basuh gelas. Tapi sekarang, i love to do it. Maybe some kinds of exercise for someone yang malas exercise like me kottt.. Tapi bila lama-lama dok sini, rasa willing to berulang alik ke tandas just untuk cuci gelas sebijik, kejap gi basuh bawang yang nak masak, kejap lagi aku gi basuh beras, kejap lagi aku gi basuh alat-alat yang diguna lepas masak. And i feel fitter than before la kot even berat tak turun banyak.

Another thing that i like about my new room is the susun atur dalam bilik ni which meja study aku jauh dari katil. So, everytime aku nak study or buat asg or hadap laptop, aku kena duduk di kerusi. Sedangkan di bilik lama, meja studi betul2 sebelah katil aku, so aku hadap laptop or buat kerja dengan bersila atas katil. Dan lepas tu, tak sampai setengah jam, aku me'landing' atas katil tanpa sikit pun rasa bersalah dan tido... Huhuuhu.... Cane la berat aku tak naik, kannn??

Dan jugak, sayang nak berpisah dengan rumet baru... Huhu... Xpe la Cik Rumet, ada masa nanti kita hangout sama-sama lagi ya..

Orang kata, tak kenal maka tak cinta....

K, till then....



No comments: