.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, February 22, 2011

Hell Kitchen 1st Edition...



Hari ni buat pertama kali sebagai guru praktikal, aku mengendalikan amali masakan bagi kelas 2D. Kelas 2D ok.... Dari malam lagi aku dah rasa cuak sebab takut dorang takleh perform dalam bengkel masakan tu.

But it turned out good....

Cuma adalah masalah-masalah terpencil seperti lupa bawa bahan dan sebagainya.

Memang aku akui, aku dan my students lack of preparations for this cooking session. Mungkin kerana masa yang tak mengizinkan dan pelbagai kebetulan yang menjadi batu penghalang.

Dan juga mungkin juga kerana ini adalah pengalaman pertama buat aku mengendalikan amali.

Bukan perkara senang untuk mengendalikan pelajar-pelajar lelaki yang excited untuk memasak. Sepanjang waktu amali, penat aku menjerit sebab kalau aku cakap secara berlemah lembut, diorang ingat aku bergurau gamaknya.

Malas nak cakap banyak, mari kita tengok gambar.
Add caption

Add caption

Add caption

Add caption

Add caption

Add caption

Add caption

Add caption

Add caption

Add caption


Buttttttttt!

End of the session, i was completely exhausted maybe for the non-stop shouting. Hehehe.. But seriously i was worn-out then. Hopefully the next cooking class would be more heart calming..

InsyaALLAH.

No comments: