Thursday, April 21, 2011

Majlis Perpisahan Edisi 1


Potong kek dengan Khairon







Sayonara (Kek Mangga Secret Recipe)




Kak Sue, Kak Ad, Ustaz Izul, Kak Liza and Tuan Haji Azman (PK1)





Sedappp





Roti jala plus kari ayam yang super sedap....





Pagi-pagi lagi dah dihidangkan dengan Kek Mangga Secret Recipe and roti jala dengan kari ayam super sedap... Majlis perpisahan pertama yang dianjurkan di bilik guru....



Hmmm, terharu... Tapi segan... Ehhh, gedix pulakkk... Heheh.


Majlis Perpisahan sebenar yang dianjurkan oleh Kelab Guru akan diadakan esok. Majlis hari ni ehsan guru-guru hasil dari duit lebihan beli saham bank Rakyat... Kaya-kaya ok cekgu-cekgu kat Muar nihh.. Heheh.. Terima kasih semua... Kek dan roti jala sangat sedap.. Tapi yang paling penting mesti la ingatan ikhlas korang semua tu.. Thanks again~

Tapi tak best sebab tak dapat berkumpul semua masa makan sebab tuntutan tanggungjawab seorang guru. Sape yang free, makan dulu... InsyaALLAH, untuk majis esok semua guru akan berkumpul di bilik ERT. Harap-harap tak nangis esok~

Tadi aku buat demo cara membuat Puding Trifle. Segan okay nak masak depan cikgu-cikgu otai baking, buat kuih sume nih... Dah la resipi aku ni tak de sukatan yang tetap. Main campak-campak je... Then ended up dengan tak cukup bahan. Hehehe. Tadi nak buat puding trifle 4 bekas, tapi tak cukup jeli kristal and fruit cocktail. Malu i taw~ Tapi yang dua bekas lagi tu, ok dah kot...




Yang tak cukup fruit coctail and jeli kristal





Final products (Quite ok la kan.. Sedapkan hati sendirik)



5 comments:

nieja said...

lama x buat trifle..yg ada kek gulung
kak bwah tu kan? ke bukan?

Miss Polaris said...

ye, klu nk lg sedap tmbhkn 1 layer whipped cream.. ala, nieja mst lg terrer..

nieja said...

oh lagi sedap cmtu eh?
ok nant nak try..
nant makan ngan kuah custard ke x ni?

Miss Polaris said...

xyah dah.. klu eg, eg buat cmni, base dia swiss roll, pastu kastad layer, pastu buah cmpuran, final kristal jelly..

nieja said...

ohh.. kiranya da xpyah kuah la eh..
sbb biasa lau nieja buah.. base sama la
swiss roll.. pastu buah2 tu.. then letak
crystal jelly.. and dah nk makan tu br
taruk kuah custard..