.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, April 18, 2011

PiTis-Pitis-Negara

Tadi tolong bayarkan PTPTN my prince guna cimb clicks dia la... Then dia suruh cek kan balance....

Baki awal tahun: RM xx250.00
Baki akhir pada April 2010: RM xx330.00

Ada rasa nak naik angin tak bila kita tiap bulan tak pernah miss bayar tapi baki makin naik????? What The Dot Dot Dot~ Kesian my prince... Dia tak pernah missed buat bayaran balik pitis pitis negara... Tapi bila dia dengar aku cakap berapa balance yang tinggal, terus suara dia down.... Ye aku tahu dia kecewa. Dalam dok gigih kumpul duit nak kawen, dia ketepikan sikit duit gaji yang tak seberapa tu untuk bayar pitis pitis negara... Tapi sape tak kecewa kalau kita bayar ikut jadual yang ditetapkan, dan ikut bayaran yang ditetapkan, balance makin meninggi....

Nasib baik aku tak bayar langsung. Kuikuikui~ Dulu, dah pernah bayar RM100 sebulan... Tapi dah lama stop. Sebab rasa malas nak bayar. Hehehe... Tapi aku rasa, sekarang balance pun dah lebih dari dulu jugk sebab kos perkhidmatan tetap berjalan.... Kannn??? So, apa penyelesaiannya nih???? Kerajaan tak bimbang ke bila orang-orang yang tak berapa nak gaji besar ni rasa demotivated untuk bayar bila mengenangkan perkara sebegini yang berlaku???? Ntah, aku tak nak jawab... Nanti aku tanya Incik Abroar yang kije kat pitis pitis negara...

3 comments:

nieja said...

i tak start byar pon lagi.
cuak jugak kang sampai surat saman
hahahaha.. tapi mmg pon
makin naik sbb kos ptdbiran saje da brape

Miss Polaris said...

tu la, kos pntdbiran tu yg mhl... suruh je en.tunang tu settlekan ptptn nieja sbg hntrn.. hikhikhik!

nieja said...

hahahaha. ptptn i byk gila kot
60.500 tak termasuk kos ptdbiran
kahkahkah