.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Sunday, April 17, 2011

Weekend di Muar..


Kak Miza sebok dok fokus sebab jalan jem, aku menggedik dengan kamera pulak...






Subhanallah, sangat cantik...






My jogging path ~ Walaupun bukan kamera DSLR, aku tetap nak rasa gambar ni cantik, bolehhh????




Ok, sebelum tu sape yang tengok Daisy Path aku kat belah kiri ni, tulun la jangan kutuk dalam hati sebab aku eja engaged jadi enganged... Dah siap sume baru terperasan typing error...

Huhuuh.. Dua hari memerap di rumah buat aku jadi sakit kepala. Series.... Tak pun sebab badan dah terbiasa aerobik (ceh, dan dan cakap terbiasa aerobik, padahal baru dua kali pergi aerobik minggu lepas), sekali kena melepek je kat rumah, terus angin naik ke kepala... Dalam tengah-tengah fikir nak ajak kak miza jogging di Tanjung Ketapang, sekali dapat sms dari kak miza ajak kuar gi jogging... Yuuuuhhuuuu!!! Sampai je kat sana, stretching sket, pastu terus jogging..... Malangnya, baru 2 minit jogging, aku pun semput.... Kuikuikui~ Tadi gedik sangat kau nak jongging kan, nahhhhh rasakannnn.. Hehe... Lalu aku pun berlenggang kangkung... Kak Miza dah pun jauh meninggalkan aku... Hehehe...

Tiba-tiba..... Jengjengjeng~ Ada sorang mamat motor slowkan motor bajet nak seiring dengan aku la... 'Assalamualaikum awak... Boleh tak saya nak teman awak....' Aku jawab salam dalam hati je.... Tak jawab kang dosa... Kikiki.... Pastu buat-buat tak tahu je... Bila dah sampai tempat orang ramai balik, aku pun dah tak berani nak buat second round... Pastu jogging-jogging, plus jalan-jalan kat tepi laut je sambil tunggu kak miza siap jogging. Tapi aku ada juga exercise guna alat senaman kat situ... nak cukup kan 1 jam sbb aerobik pun 1 jam... Cantik sangat pemandangan kat situ..




Lepas tu kami ke Tanjung Emas pulak.... Jalan-jalan sambil main batu refleksologi.... Baru rasa ringan sikit badan.





Dataran Tanjung Emas (time ni bilal tengah azan maghrib, hehehe)








Nampak tak sign board apa ni???





Saya tak sentuh ye, saya duduk aje~





Sekarang ni tengah gigih khatamkan blog kak didi yang tajuk My Secret Garden... Blog baru kak didi yang tajuk Our Secret Garden dah lama dah khatam... Comel sangat kak didi tulis blog... Dan dan tu ase nak kawen semakin menggigit tangkai hati... Cehh~ Ayat mintak lempang dengan abang.. Hehehe... Pastu bila baca blog My Secret Garden kak didi, lagi-lagi la ase nak kawen.... Ngeeee~ Suwit sangat Kak Didi and Abang Kuku dia tu...




Tapi membuatkan aku ingat kawan baik lama aku... Buat kawan baik lama aku, "Awak, nanti awak kawen, mesti awak pun sama dengan Abg Kuku and Kak Didi.... Saya doakan awak bahagia... Lebih dari saya... Sama macam Kak Didi and Abang Kuku..."




Hmmmm, "Awak, betul la... kalau ikut pandangan mata rabun saya, dia sama macam awak.... dia punya body figure and the concern thing tu....."





Blog owner


("_") Sekian.

4 comments:

nieja said...

i ada pnah snap pic kat situ..
sameeeeeeeeeee :P
masa tu br lepas makn mee bdung
aishhh tliur plak

Miss Polaris said...

mee bandung kt sini sedap giler kannn... tp sayangnya, this weekend dh balik kg... sbb praktikal dh hbs.. sedihnya..

nieja said...

boleh beli la babe dia punya prencah..
belikan utk i skali kalo pegik hehe..

Miss Polaris said...

insyaALLAH nieja. klu smpat kua gi carik b4 balik kg..