.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Sunday, May 8, 2011

Selamat Hari Umi

Umi yang dah kurus


Hari ni Mother's Day kan? Tapi kitorang celebrate malam tadi.




Aku prepare Spaghetti Bolognaise resipi kak Peeja, chocolate cake served with vanilla ice cream with raspberry syrup and agar-agar pandan. Kak l0ng tolong wat air jeee.. huhu~



Resipi spag kak peeja memang terbaik ahhh!!! Sedap. Semalam rebus 2 paket spag, habis ok... Tapi, instead of guna minced beef, aku guna chicken sebab umi kan sakit, tak boleh makan daging. So aku campurkan minced chicken dengan chicken ball. Pastu guna 2 biji bawang besar, 6 biji cili padi, blck pepper, 2 tin prego mushroom spag sauce, 1 tin kecik tomato puree, 2 biji tomato, 2 batang saderi, 1 biji lada benggala, 1 tin buttom mushroom, and baked bean. Pertama kali campurkan baked bean dalam spag sauce. Hasilnya, wallahh! Sedap.... Rasa lemak-lemak kacang tu. Sape nak resipi, refer blog kak peeja ya..



Sebenarnya nak celebrate mother's day dengan family je, sekali my uncle datang.... Takpe la, rezeki dorang. Tapi tak rasa la aura-aura celebrate mother's day sebab umi pun sibuk dok melayan tetamu makan. Tak pe la umi, next time ok.... Kita celebrate kita-kita ajeee... Hihi...



Gambo? Tunggu aku cukup sabar nak tunggu digi broadband ni uploading pictures ya... Sekarang, adalah sangat histeria sebab coverage sangat la sadis... Tak sabar tunggu dis weekend sebab my bro akan bawak balik streamyx yang portable nye tu..



Btw, rempah mi rebus Adami tu memang rasa pelik cam tu ke kat lidah lepas makan???
Or sebab aku dah biasa makan mi rebus muar yang fresh????





Buat umi, Kak Eg sayang umi sangatttt! Tq umi..

2 comments:

nieja said...

letak baked bean skali?
waaahh resipi baru..
baru tgk link u bg tu
mcm sedap jeeeee

Miss Polaris said...

sedap nieja.. eg pun 1st time try.. klu suka pedas, taruk la cili padi byk2.. eg letak 6 bijik je.. sbb adik2 x mkn pedas..