Friday, May 20, 2011

Tahap 5



Semalam ke HUSM, temankan umi.



In last February, umi ke HUSM for mamogram test. Then the next appointment should be on 15 March if i'm not mistaken. Masa tu memang umi dah rasa she got breast cancer. Tapi umi tak attend pun that appointment sebab nak berubat cara lain.



Tapi bila aku balik kampung akhir April lepas, aku berusaha call Surgery Unit HUSM to fix another appointment sebab masa kat Muar aku ada la mintak perkongsian pengalaman dari my student's mom. Dulu dia pun ada breast cancer, second stage. Tapi lepas operate, kemo segala, alhamdulillah, dia dah sembuh. So, mak cik ni la yang nasihatkan aku suruh umi berubat di hospital jugak.



So, balik je kampung lepas aku habis praktikal, aku call la bahagian Surgery tu untuk fix kan appointment, tapi malangnya tarikh yang aku dapat sangat la lambat lagi that is 28 June. So bila bagitau kakak yang jawab call tum dia nasihatkan suruh bawak umi gi Unit Pesakit Luar. Nanti pegawai perubatn yang attend umi tu akan refer kepada rekod rawatan yang doktor dah sediakan.



Dan lepas jumpa pegawai perubatan tu, dia sahkan umi menghidap Kanser Payudara Tahap 5.



Ya ALLAH, tabahkan hati kami sekeluarga. Umi terutamanya....



Ya ALLAH, kuatkanlah iman kami sekeluarga. Umi terutamanya...



Ya ALLAH, permudahkanlah kami melalui dugaanMu ini...



Semoga umi cepat sembuh.



Sesungguhnya ketetapanMu adalah yang terbaik.



Janganlah KAU pesongkan hati kami setelah KAU berikan hidayah kepada kami.... Dekatkanlah hati-hati kami denganMU ya ALLAH...



Aku sentiasa mendoakan yang terbaik untuk umi...





Kata Athirah; If ALLAH brings it to us, HE will make us through it... InsyaALLAH, amin...




1 comment:

nieja said...

tahap 5?
hope umi u tabah la..
u n fmly pon.. i doakan
umi u sembuh eg..