Wednesday, June 29, 2011

InsyaALLAH, dipermudahkanNya...



Semalam bawa umi berubat di Kandis.

Sejuk hati dengar pak cik tu berkata-kata. Very soothing...

Katanya; "Penyakit yang ALLAH bagi ni, tak payah la takut sangat. Kalau betul xde ubat, takkan la Allah jadikan seorang nabi iaitu Nabi Ilyas sebaga penjaga sekelian herba ubatan di muka bumi ini. Kalau macam ni je kita sakit, jangan fikir kita malang. Fikirkan betapa Nabi Ayub lebih kuat deritanya... Dan barangsiapa yang menjadi kekasih ALLAH, pasti akan diuji..."

Lagi satu, kepada semua penghidap kanser atau ketumbuhan, jangan sesekali benarkan doktor ambil sampel sel, tisu or whatsoever, sebab kanser atau ketumbuhan akan cepat merebak apabila diusik atau dicederakan dengan menggunakan besi.

dan juga, setelah mengikuti slot Perubatan Syifa dan juga Bio Halal di Astro, ternyata doktor di Eropah juga mengatakan apabila dunia perubatan mengisytiharkan kanser dan Aids/HIV tiada ubat, itu adalah penipuan terbesar dunia perubatan. Sebenarnya kanser dan Aids ada penawarnya. Kita kena kembali kepada alam semulajadi. Dan apabila ubat itu datangn ya dari bahan semulajadi, dunia perubatan tidak dibenarkan mempatenkan ubatan tersebut. Maka, mereka mengisytiharkan penyakit sebegitu tiada ubatnya. Sedangkan telah ramai yang sembuh dari kanser hasil dari perubatan alternatif dan juga perubatan tradisional.

Bukan aku nak cakap hospital tak bagus, tapi umi dulu pun ketumbuhan tu kecik je dulu. Pastu lepoas je doktor cucuk sebab nak ambil sel or tisu, that thing cepat berkembang. Mendengar pengalaman orang lain pun, macam tu jugak. Yang mereka tahu, send the cancer fighters to the operation room for major operation then arrange the chemo and radiotherapy session for them. Setel!

Cuba kalau doktor atau nurse yang kena kanser, berebut dorang cari pengamal perubatan tradisional or perubatan alternatif sebab tak nak the infected organ kena buang.

Apapun...

Diharap, umi cepat sembuh dan panjang umur.

Doakan ye kawan-kawan.

InsyaALLAH.

No comments: