Friday, September 16, 2011

ENAM


Sempena ulangtahun ke-6 ni, meh aku nak up satu lagi entry... Saje nak imbas zaman paleolitik dolu-dolu, hingga sekarang.

Temanya adalah HARI RAYA....


2005
Please la jangan gelak tengok gambar ni... Aku nak upload pun tak sanggup sebenarnya... Huhu.. 1st time beraya bersama la katakan... Plan kemain la nak sedondong, tapi akhirnya kedondong jadinya.... Tone color tak sama la pulekkk... Tapi takpe... Yang penting posing haruslah macam nak nyanyi lagu Negaraku... Student la katakan....


2006
Ok, time ni dah masuk u dah... Kesedondongan sudah menunjukkan peningkatan. Tapi aku nak bagitau satu rahsia nih... Rasanya my prince pun tak tahu ni.... Sebenarnya baju yang aku pakai tu bukan baju raya aku. Tapi baju umi... Huhu... Anak tukang jahit la katakan.... Baju haruslah tak siap di pagi raya.. I love u la umi.. Muahhh... Terima kasih sebab menyumbangkan baju yang sedondong untuk anakmu ini.... Psstttt, tudung pun tudung umi sebenarnya...Hehe... Nasib la kan mak ngan anak sama slim. Wahhh, slim kerrrr???? Huhu...


2007
Ok, tahun ke 3 beraya bersama... Semakin menampakkan peningkatan kan???? Baju raya aku and my prince umi yang belikan dan jahitkan. Terima kasih umi sebab siapkan baju raya anak dan bakal menantumu ini... Love u la umi... So mucccchhhh muahhhh.. Ni gambar bersama dengan family auntie aku yang turut sama memilih tema hijau. Tu yang macam aku menghimpit my prince tuh... sofa tak muat.. Maklom la, i kan selimmmmm... Hehehe.. Bila tengok gambar ni, geram je aku rasa nak touch up mekap bahagian mata aku tu... Tak berseri langsung.. kan... Padahal raya tahun 2005 tak mekap punnnnn... Dapat pakai bedak baby Johnson pun dah seribu rahmat. Maklum la, student sekolah..



2008

Ok, baju raya my prince adalah di recycle dari tahun 2006. Sebab dia kata membazir buat baj melayu banyak-banyak. Dia bukan pakai pun. Takat gi solat Jumaat, tak kan la nak bertukar-tukar baju macam perempuan... Tapi perempuan ni, aku pun hairan jugak. Beli baju tiap-tiap minggu. Tapi time nak keluar, ada la setengah jam dok hadap wardrobe. Last-last, "Yang, takde baju la nak pakai..... "



Betul tak, betul tak??? Situasi korang sama tak dengan aku????




2009

Ok, again, baju melayu my prince di recycle dari tahun 2005. Orang selim ni lainnnn... 5, 6 tahun pun, saiz badan mentennnn je... Bukan macam aku. Bulan ni jeans saiz 32, 3 bulan depan tukar ke saiz 30. Pastu tiba-tiba kena pakai saiz 32 balik... Hehehe.. Baju aku tu pun bukan baju raya sebab baju raya tak siap. So aku pakai baju konvo. Time ni berat aku mencecah tahap maksima. 65.4kg. Gilooooo kan???? Sebabnya berhibernasi di rumah selepas tamat final sem. Pastu bila join GEMS, timbang berat, pengsannnnn!!!!



2010

Tahun yang sangat kedondong. Warna baju tak sama.. Takpe la yang, kita tak perlukan persamaan untuk serasi kan... Tetiba... Padahal baju melayu my prince and baju raya aku TAK SIAPPPPP... hehe.. takpe umi, tetappp sayang umi so much muahhhh... Tapi agak la bangga menyarung kebaya moden itu sebab ini adalah kebaya moden yag dijahit oleh umi pada tahun 2006. Time tu berat aku 58kg okehhh... Cehhhh, padahal nak announce, 'Berat aku dah turun 7.4kg wehhhhh!!!!' Huahuahua...


2011

Dan ini, raya paling latest. Beraya dengan berat 60kg... Yerr, aku tau mesti korang cakap, elehhh berat 60 kg pun kecoh... Ko masih gemok la wehhhh... Tapi tak kisah la... Yang penting, ini pencapaian yang hebat bagi aku setelah berjaya menurunkan 2.4kg di bulan puasa. Elehhh, 2.4 kg jer... Bukan 24kg... Ahh, lantak la korang nak cakap apa. Turun sekilo pun aku dah seribu syukur sebab lemak aku sebenarnya adalah sangat degil. Nak turunkan sekilo pun jenuh aku skip dinner and makan nasik lunch dalam piring cawan. Sebab tu bila ada kawan aku cakap, "Saya ni akak, 17 kg yang pertama je senang nak turun, pastu dia remain je walaupun dah omit nasik and exercise giler2." Wehhh, bersyukur la derrr... Aku ni, jangan kata 17 kg, 17 gram pun susah nak turun. Kalau aku berjaya turunkan 17kg, sumpah aku pose nazar 7 hari...



Tapi, raya tahun ni paling sedih. Sebab beraya tanpa umi. Umi, anak-anak umi takkan lupa mendoakan kesejahteraan umi di sana... Dan juga mendoakan kesejahteraan abah di sini.... Kami jaga abah dengan baik. Semoga umi berbahagia di sana. Allah sayang umi. Beruntung umi...


Umi, tunggu Kak Eg di syurga ya...

No comments: