Sunday, October 2, 2011

After a month...

Hmm, lepas sebulan baru hari ni aku kembali mendrive... Kesiankan.. Kemalangan hari betul-betul bagi impak yang besar terhadap aku. Mungkin sebab itu memang salah aku. Sebelum ni bukan salah aku.. Huhu.. Lagi pun masa kemalangan hari tu, Pada 4 Syawal, umi pulak baru je kembali ke rahmatullah 8 hari, dan adik-adik ada bersama dalam kereta. Ada sorang adik aku yang form 1 tu, sampai kena 5 stitches kat dahi. Tu yang fobia dia lain macam sikit.


Tapi hari ni...


Hmm, sebenarnya pagi tadi ajak my maternal uncle ke bandar teman aku settle kan pasal konvo and window shopping. Bestkan ada uncle yang sama umur... Dia lah kawan, dia lah uncle, dia lah driver, dia lah banker... Dia lah jugak yang aku heret ke sana ke mari zaman dating-dating dengan kawan lelaki... Mula-mula nak berkunjung ke rumah family my Prince pun, dia lah jugak yang aku heret. Wahh, banyak pulak promote tentang uncle. Heheh... Sebenarnya aku nak cakap tadi lepas dah settle semua urusan aku, dia singgah kat workshop mana ntah. Pastu kereta granny dah siap tinted dah. So dah boleh amek. Aku dah cuak dah masa tu.. Ni mesti aku yang kena bawak balik 1 keta nih.. .


Pastu buat-buat la tanya, "Sape nak bawak balik?"


"Izi la." Yes, my uncle panggil aku Izi...


"Ehh, mana berani. Dah sebulan tak drive lepas xcdnt."


"Alah, xpe, drive je. Drive lepas xcdnt lagi hebat." Cehh, nak bodek-bodek aku lak...


"Izi drive keta ni la.. " Aku maksudkan kereta auto yang sedang dia drive sekarang. Dia angguk je..

Dan alhamdulillah, aku selamat sampai ke rumah walaupun kereta yang baru di basuh tadi habis kena lumpur. Maklom la.. pedalaman.. Hehe... (Padahal saje carik jalan dalam kampung nak lari dari jem time tengahari.. Huhu)


Semoga yang telah berlaku dapat dijadikan iktibar. Sebelum start drive pun, dah mintak izin My Prince. Pastu, berjela kauuuu dia punya pesanan penaja.


Jangan kejar lampu isyarat (Macam la aku nak berlari-lari mengejar lampu yang statik tu.)


Berhenti dulu di simpang even takde kereta (Memang tak dapat la nak drive time peak hour. Sanggup kau nak tunggu xde kereta???)


Drive slow-slow (Ye la yang, i drive 5okm/h je tadi.. )


Amboi, orang nasihat kau man-main ye.. Tampa kangg!!!


Ok la, lepas ni kena lebih berhati-hati dan jangan lupa minta perlindungan ALLAH SWT. InsyaALLAH..










No comments: