Friday, October 28, 2011

Buah hati

Elehh, tajuk tanak kalah. Padahal nak cakap, lately ni abah asyik beli buah  favourite aku jek.. 

Red dragon fruits

Delima

Markisa

Aku ni, kalau buah yang disimpan dalam peti, makan benda tu je sepanjang hari pun takpe. Sampaikan.. ntah, malas cakap lah. Hehe.. 

Agak2, boleh kurus takkkk?



Tapi.... lately aku asyik craving for pasta. Tapi adalah sangat malas nak keluar carik ingredients. Pagi semalam, aku belasah je maggi masak olio. Guna leftover ayam KFC tomyam yang memang aku takleh telan tu kalau makan camtu je. Hmm, sedap jugakkkk. Sebab hilang rasa tom yam dia tu. Cuma kena pastikan masa celur maggi tu jangan lembut sangat. Celur sampai al dente je...

Malam tadi, ajak abah keluar beli barang dapur, terus grab bahan-bahan untuk masak pasta sekali. Tapi kali ni kira 1st attemp to cook pasta in white sauce. Aku amek carbonara sauce dengan cheese with herbs sauce. Tak tau la family aku suka ke tak. Biasa masak olio atau bolognaise je. Niat di hati nak kawankan dengan grilled chicken. Sedap sikit kot. Tapi dalam fridge ada prawn je. Tunggu abah beli ayam lah baru masak, kot.

Ehh, macam ada huddle pulak bila niat nak kurus nihhh. Hehe.

No comments: