Thursday, October 13, 2011

Future MIL


Semalam call my future MIL. Konon nak mintak izin ajak anak teruna dia join konvo aku. Padahal dah tahu yang anak teruna dia dah mintak izin pun malam sebelum aku call tu. Weheee..

Tengah berborak tu, sekali my future MIL perasan suara aku lain macam sikit.

"Gie ni tak sihat ke?"

"Takde la. Batuk sikit. Dah 2 minggu." <------- Nak jugakk cakap takde tu.. Padahal dah 2 minggu.

"Tu la, bunyi suara lain. Selsema jugak kan? Dah tu makan ubat tak?"

"Haah, ada selsema jugak sikit. Tak makan ubat. Makan Scott Emulsion je."

"Ehh, tak boleh la camtu. Kena makan la ubat. Nanti makin lambat sembuh."


Ya ALLAH, sebijikkkk macam anak teruna dia. The way they concern bout me. Terus rasa nak menangis sebab rindu Umi...


Mesti umi tenang hati di sana tengok aku dapat future MIL yang sangat concern macam ni.


InsyaALLAH, Alhamdulillah.

No comments: