Monday, November 14, 2011

Good to be a student again...

Hmm, bagus jugak SPP buat interview dulu sebelum posting. 

Pertama; kita akan punyai waktu study yang secukupnya sebab belum terikat dengan tugas sebagai seorang guru baru yang sudah pasti bertimbun-timbun in order to make the new teacher sebati dengan dunia perguruan walaupun boleh jugak diklasifikasikan sebagai buli manja-manja. Hehe... 

Kedua; dapat gali semula mood-mood mengajar yang berkeliaran entah ke mana dalam masa 6 bulan pengangguran ni. Hehe.. Elok-elok cintakan dunia guru sepanjang berpraktikum di Bukit Naning, terus hilang entah ke mana. So, kira ok la kan bila dah carik balik nota lama, study balik. Rasa la jugak aura-aura seorang guru tu. Hehe.. 




Sebenarnya kannnn.. ....

Hoiiihhh, penatnya berdiri 1 jam setengah nak siapkan sekilo gandum untuk buat roti jala. Then my granny suruh tambah sekilo lagi. Tambah sekilo lagi bermakna tambah sejam setengah lagi masa berdiri. Huhu.. Baru je mood study nak datang, terganggu gugat dengan tugas kat dapur lak. Cehhh... 

No comments: