Thursday, November 10, 2011

Pertemuan yang akan diduga...

Aku rasa aku kena setting dateline kot untuk persediaan pertemuan yang bakal diduga nanti. Ohhh, interview... Tak sukanya aku nak study.... Tapi sebenarnya, ok jugak kena study sebelum mula mengajar. Takde la otak beku sangat. Takde la dia terkejut sangat kalau tetiba kena hadap nota-nota sekolah menengah, tugasan pelajar dan jugak perangai pelajar..  Harap-harap students aku nanti baik-baik aje macam students di Bukit Naning.. .

Ok, tarikh interview nanti adalah 22 November. Tinggal lagi 12 hari. Ehhhh, dah tak sampai 2 minggu???? 


Part I - 10 Nov 2011
  1. Falsafah Pendidikan Kebangsaan (aplikasi dalam p&p)
  2. Kurikulum (elemen dan aplikasi)
  3. Kokurikulum
  4. Teori pengajaran (teori berpusatkan pelajar)
  5. Isu semasa penggunaan ICT dan amalan membaca yang semakin berkurangan
  6. NKRA Kementerian Pelajaran Malaysia
  7. Maksud motto, visi dan misi
  8. Teknologi hijau
  9. Rukun Negara
  10. PIPP
  11. Taksonomi Bloom
  12. Pelajar berketrampilan
  13. JERI (aplikasi dan implikasi)
  14. Kepentingan Bahan Bantu Mengajar
  15. Sistem pendidikan yang utamakan sistem peperiksaan
  16. LINUS
  17. 16 nilai dalam FPK
  18. Teori pengajaran
  19. PIBG
  20. Struktur pentadbiran
  21. Nama pengarah pendidikan negeri2
  22. Wawasan 2020
  23. Dasar 1 Malaysia
  24. Sekolah Berprestasi Tinggi
  25. MBMMBI
  26. 1 Sukan 1 Murid
  27. Modal Insan
  28. KSSR
  29. Integriti
  30. RP & refleksi
  31. Tonggak 12
  32. Novel interlok
  33. Domain (afektif, psikomotor, kognitif)
  34. Latest issues
Part II - 17 Nov 2011
- Micro teaching
- Nota Sains Pertanian
- Nota Dr. Ramlah

Part III - 19 Nov 2011
- Preparation documents to be brought to the interview




No comments: