Sunday, December 25, 2011

Aqiqah Aqif

Baru balik dari kenduri aqiqah anak saudara baru My Prince di KT. First time kot menghadiri majlis keluarga belah My Prince bersama keluarganya. Pandai-pandai la bawak diri. Nasib baik ada sister dia yang umur 22 tu. Boleh jugak buat kawan. 

Kak Sara yang cumels. With baby Aqif yang encem.

With my future SIL. (Single lagi ni, kalau berkenan isi borang dengan aku. Hehehe)

Muhammad Syaafiy Aqif

Future SIL with Aisya

Us

Tuan tanah, Ida, Future MIL.

Masa mula-mula sampai umah my prince tu, terkejut tengok kami semua bertema hitam. Pastu konvoi 3 buah kereta ke rumah family Kak Sara. Pastu tengok baby Aqif. Dah lain dah muka baby. Dulu macam lain. Dah berubah sikit. Tapi tetap hensem. Hidung mancung giler. Harap-harap anak aku nanti semua hidung menurun hidung my prince. BIar cantik-cantik, hensem-hensem. Hehe.. Mesti la hensem kan. Keturunan sape. Muehehe..

Sampai-sampai je, terus makan. Sebab dah tengahari dah. Makanan sedap giler. Hehe..... Dasarrrr! Kan... Daging lembut giler, ikan masak merah pun sedap. Sambal pun sedap. Tapi sebab sedar diri, aku makan la seadanya.... Hehe....

Yes, semua future SILs, MIL, and BIL's wife cantik-cantik. Kulit semua jenis flawless uollsss.. Pori-pori pun tertutup rapat semua.  Terus rapat ke tanah aku punya hati. Rendah diri gilos. Hehe.. 

Apapun, everything went well, dan dah selamat pulang dah. Hmm, malam ni my prince dah nak balik Nilai dah. Ase takmo bagi dia balik. Walaupun dia dapat MC 13 hari, tapi ase sekejap je dia kat kampung. Tapi sebab dah settle kan beberapa perkara, rasa ok la sikit. 

Hmm, hari ni genap setahun kami ditunangkan. Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kami. Amin.



No comments: