.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Thursday, December 29, 2011

Hikmah...

Dah masuk 8 bulan aku di rumah. Dah habis sabar dan pasrah. Mula la timbul rasa panas hati bila surat placement yang dinanti, tak kunjung tiba. Segala perancangan pun tarpaksa ditunda-tunda dan diubah-ubah mengikut keadaan semasa. 

Kadang-kadang, iman tercabar juga. Yalah, dalam keadaan tanpa pendapatan hampir 8 bulan, takde komitment pulak tu, nk bina masjid pun tertangguh-tangguh... Sampaikan bila berbincang sesuatu yang serius dengan my prince pun boleh jadi gaduh. 

Tapi sedar tak sedar, ALLAH telah ajarkan aku sesuatu. Baru tadi aku perasan. Walaupun My Prince muda 15 hari dari aku, walaupun orang kata lelaki sama umur ni lebih lambat matang berbanding perempuan, walaupun dah 6 tahun lebih kami bersama, walaupun dan setahun 4 hari kami bertunang, baru hari ini aku sedar bahawa dia seorang yang sangat rasional dalam keadaan yang sangat menghimpit. Sebesar mana pun masalah yang kami hadapi, dia sangat matang memikirkan penyelesaiannya. Fikir pro and kontra dulu. Timbang mana lebih berat, mana lebih ringan, dan buat keputusan. He is so far sighted person.

Walaupun selalunya bila mendengarkan keputusan yang diambilnya aku melatah dulu, pastu gaduh. Pastu duduk diam-diam fikir balik, ye, itulah keputusan yang tepat. Baru aku tarik nafas lega dan call untuk mintak maaf. 

Ye, aku kau berbeza. Ye, kami tak perlukan persamaan untuk serasi (dan dan je.. huhu)... 

Tiap yang ALLAH aturkan itu ada keindahannya. Cuma kita yang sering cepat melatah, Dan mungkin 'kita' itu cuma aku. 

Terima kasih untuk lesson hari ini.... Alhamdulillah.

No comments: