Monday, December 19, 2011

Now i understood

Sebelum ni, aku selalu tanya kawan-kawan yang dah kawen, sempat tak buat preparation dalam masa sebulan?


Dan aku selalu tak faham bila mereka cakap, "Gila kauuu! Mana sempat. At least 3 bulan."


Dan tadi, aku faham jawapan mereka.


Sebabnya tadi, for the first time in our life phase, kami keluar for hunting the barang hantaran. Tapi dengan baik hatinya  aku telah membawa bersama adik bongsu yang berumur 7 tahun dan jugak anak saudara yang berumur 3 tahun. Mula-mula sampai my prince kata kita makan dulu. Semua dah kenyang baru tak buat perangai masa kita nak shopping nanti.

Lalu, mengadaplah kami 4 beranak pizza di Pizza Hut. Tapi, sekarang rasa menyesal sebab tak makak prosperity burger McD dan jugak Oreo Cheesecake Secret Recipe. Muehehe... Padahal my prince dah tegur semalam, dia kata aku nampak berisi sikit. Sikittttt? Macam la sikittttt sangat. Padahal dah banyak. 

Then, baru masuk cosmetic department. Tapi, punya la kecut perut aku dengan si anak sedara Darwisy tu. Pantang lepa mata, tengok-tengok elok je sebotol perfume dah ada kat tangan dia. Fuhhhhhh, kalau macam ni, bukan takat perut Cik Ngah kecut, nampak gayanya purse Cik Ngah pun kecut jugak. 

Pastu layankan kerenah adinda tersayang pulak. Aku tengah bincang-bincang dengan salesperson and my prince, dia sebok nak cium perfume tu la, perfume ni la. Fuhhh, hilang concentration. 

Pastu nak memilih perfume bukan senang. Ada tu yang mula-mula sembur bau dia tak best. Dah lama-lama baru best. Ada jugak yang mula-mula sembur best, tapi bila dah lama tak best. Tapi  sebab dah test banyak sangat, last-last ada gak la bau yang berkenan, tapi aku dah confuse jenis yang mana satu. Haha! Gelak padan muka untuk aku!

Pastu, mintak pendapat my prince pun cam takleh pakai. Asal aku sua je kat dia, mesti dia jawab, "Hmmm, yang ni best jugak." Dah kalau semua best, hantaran kita nanti perfume je la yang berdulang-dulang. Sanggup?? 

Pastu semalam jugak sepatutnya aku beli kasut n kain untuk baju nikah. Pastu my prince pulak suruh aku terus carikan handbag and kasut.

Dan dah niat dari rumah lagi nak beli baju untuk baby Aqif dan juga newborn cuzzy.

Tapi, nan ado.... We ended up with buy nothing. Macam nak pecah dada aku tahan rasa nak mengamuk. Boleeee? Huhu.. Sebab bila aku tak de mood, memang tak de nafsu nak shopping. Let alone la window shopping or survey2 je.


Itu baru nak beli hantaran. Lepas ni nak kena deal dengan bridal boutique lagi, kad jemputan lagi, door gift lagi, urusan dengan pejabat agama lagi. Patut  la... .

Sebulan memang tak cukup. 

Mengingatkan betapa susahnya bawa anak sedara dan adinda sebagai peneman kala keluar shopping and surveying for bridal boutique, rasa nak nikah dulu je. Pastu baru settlekan urusan kenduri bersama-sama. Baru senang nak keluar berdua. Hati orang tua pun senang tengok. Tapi, mesti tak dibenarkan punya la. Hmmm.... 

Takpe, dugaan bertunang.



* * * * *


Malam pulak, dapat berita gembira lagi. Alhamdulillah. Kawan aku copy paste satu twit dari Twitter Dato' Dr. Wee Ka Siong. 

Nahhh, sila la baca sendiri:

Finished chairing meeting on GSTT at MOE & PC done. Good news to announce : GSTTs need not pay back salary for Oct, Nov & Dec 2012. A total of 7,079 GSTTs will enter IPTA & IPGM for full-time teacher's training in Jan & Feb 2012. Another 2,788 GSTTs who did not submit original doc can appeal b4 26Dec to enter IPGM & IPTA as well. B.Ed Tesl graduates (both graduated in June & Nov 2012), DPLI & IPTA graduates who passed the SPP interview recently will get be posted in Jan 2012.

Posted by: weekasiongmp using Ubersocial



* * * * *

Pastu pagi tadi my dear Prince sms, "Abang dah call supervisor. Boleh extend cuti sampai krismas."

Fuhhhhh, terus mood baeeekkkk punya! Hehe..

2 comments:

gadis semasa said...

tau xpe gee. masa nak cari barang hantaran amatlah stress. nak2 lagi kalau dapat laki yang malas nak shopping lama2

Miss Polaris said...

tu ah lin. nampak cam simple je. rupanya complicated. weh, xmo update belog ke?